"Den værste sag": Chef mobbede lærling - nu skal han punge ud

25-årig elektrikerlærling blev udsat for grov voksenmobning på byggepladsen og har nu fået erstatning.
Oliver Jensen blev kaldt for 'Pikfjæs' og måtte finde sig i ydmygende chikane på byggepladsen, hvor han var lærling
Oliver Jensen blev kaldt for 'Pikfjæs' og måtte finde sig i ydmygende chikane på byggepladsen, hvor han var lærling Modelfoto: Iris/Scanpix/arkiv

En 25-årig elektrikerlærling brød sammen af gråd midt på en byggeplads. Han var psykisk brudt ned og måtte sygemelde sig. Det skriver fagbladet Elektrikeren.

Forud for dette var den unge elektrikerlærling blevet udsat for grov voksenmobning fra sin mester. Oliver Jensen - som bladet har valgt at kalde lærlingen, der gerne vil være anonym - var blevet døbt 'pikfjæs' af sin mester. Han var også blevet kaldt uduelig og spild af penge.

Siden begyndte mesteren også at komme med nedsættende bemærkning om Oliver Jensens kæreste. Selv når Oliver Jensen klarede opgaver til UG med kryds og slange, måtte han finde sig i chikanen.

- Hvis jeg var færdig med en opgave og spurgte, hvad jeg skulle gå i gang med, kunne han finde på at lyne ned, pege på sit skridt og sige 'Jamen så skal du ned på knæ', siger Oliver Jensen ifølge Elektrikeren.

Han fortæller også, at det åbenbart var kutyme over for lærlinge på byggepladsen. Han forklarer, at lærlingen før ham hed 'fissefjæs'.

Fagforening: Værste sag jeg har set

Da Oliver Jensen sygemeldte sig, tog han ligeledes kontakt til Dansk El Forbund (DEF), der har ført hans sag. Afdelingsformand i DEF Nordsjælland Henrik Siir Hansen kalder sagen "den værste sag med lærlinge, han har været vidne til".

- Jeg var mildest tal rystet over at høre hans historie. Jeg havde ikke fantasi til at forstille mig virksomheder med ejere og svende, der er så ligeglade og kyniske, at de kan behandle andre mennesker uden nogen som helst form for respekt og omtanke, siger Henrik Siir Hansen ifølge Elektrikeren.

SMS-Terror

Mesteren lader dog ikke Oliver Jensen være, efter at han er gået psykisk ned og har sygemeldt sig. I stedet starter en terror-kampagne i form af 27 grove beskeder, der bliver stadig mere truende. 

- Efter i morgen ordner jeg tingene på min måde..., skriver mesteren blandt andet ifølge Elektrikeren.

Især de sidste SMS'er gjorde Oliver Jensen meget nervøs.

- Så blev det fredag ... håber du har fundet en løsning som er god for os begge ... ellers kan det blive grimt, skriver mesteren ifølge Elektrikeren, og ni minutter senere tikker følgende SMS ind hos Oliver Jensen:

- You Can run, but you Can not hide forever ...

Oliver Jensen fik til sidst tilkendt erstatning ved Tvistighedsnævnet. Virksomheden skal betale 50.000 kroner i erstatning plus yderligere 10.000 for efterfølgende chikane.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.