Den store bagedyst-vært til kamp mod madspild: Formand for ny forening
Timm Vladimir bliver ny formand for bestyrelsen i Refood.
- Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe noget opmærksomhed om emnet, siger Timm Vladimir.
- Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe noget opmærksomhed om emnet, siger Timm Vladimir. Foto: Scanpix arkiv


Kok og vært i DR-programmet "Den store bagedyst" Timm Vladimir bliver ny formand for bestyrelsen i den Refood-forening, der netop er blevet søsat for at udbrede kampen mod madspild.

Foodculture.dk tog en snak med ham om udvælgelsen.

500 medlemmer på halvandet år og interessen fortsætter med at vokse. Det var baggrunden for at foreningen Refood, der arbejder med at mindske madspild, for nylig besluttede at oprette en forening, der fremover kan hjælpe endnu flere på vej mod en grøn indsats.

Nu står det også klart, at det efter alt at dømme bliver Timm Vladimir, kok og indehaver af kursusvirksomheden Timm Vladimirs Køkken, der bliver bestyrelsesformand for foreningen. Det skriver foodculture.dk.

Han er eneste opstillede kandidat, når resten af bestyrelsen skal vælge en formand 1. juni, og derfor regner alle det som en formalitet at det bliver ham, der kommer til at lede an for Refoods fortsatte udvikling. Foodculture.dk tog en snak med ham for at høre, hvordan han vil gribe sagen an.

Hvorfor har du sagt ja til at blive formand for bestyrelsen i Refood?

- Jeg er selv blevet bekendt med principperne bag at mindske madspild, sortere affald og bliver bedre til at genanvende organiske ressourcer i mit køkken, efter jeg er blevet præsenteret for Refood for over et år siden, og synes det er et godt initiativ. Vi går selv op i at være så bæredygtige, som vi kan, i vores køkken.

- Det betyder ikke, at jeg mener, man skal mase egne ideologier ned over hovederne på folk om, hvad de skal gøre i deres køkkener, men der er mange områder, hvor vi alle kan blive inspirerede og det handler også om at debattere, hvad der kan gøre en forskel. Tag bare det her med mulighederne for at få kørt organisk materiale til biofoder eller biobrændsel, så det tjener et formål.

Der bliver brugt millioner af kroner hvert år på råvarer som bliver forarbejdede og så bliver en større procentdel smidt ud igen. Vi er simpelthen nødt til at tænke anderledes på, hvad vi kan gøre her.

Du har været kendt for at skifte livsbane. Som Berlingske skrev i et interview: Standupper i 20erne. Globetrotter i 30erne og kok i 40erne. Er det her endnu et eksempel på - ikke at du skifter livsbane - men at du kaster dig over noget nyt?

- Nej, det synes jeg ikke. Det her er snarere et naturligt skridt i forlængelse af "kok i fyrrerne". Faktisk en helt naturlig forlængelse af det, vil jeg mene.

- Hvis man har med mad at gøre, er det meget relevant at tænke på den slags også, og jeg synes, at det skal være svært at undgå at komme ind på det her. Det er en del af det fælles. Hvis man arbejder med mad er det nærliggende også at have passion og kærlighed for at dyrene skal have det godt hos landmanden. Det handler om respekt for naturen og for hinanden.

Hvad er det du vil kæmpe for i Danmark som formand for bestyrelsen i Refood-foreningen?

- Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe noget opmærksomhed om emnet.

- Jeg er jo en form for offentlig person, der har noget tilgang til medier, og hvis jeg kan komme ind i Go'aftendanmark eller snakke med journalister om pointerne her, har jeg en mulighed for at nå ud til nogen. Derudover håber jeg også, at jeg efterhånden har skaffet mig et kokkenetværk i restaurationsbranchen, som jeg kan trække på.

Læs hele interviewet på www.foodculture.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.