Den stivnede hjort: Riffel-manden giver sig til kende

Ekstra Bladet har talt med manden, der mødte den stivnede hjort i en rapsmark ved Viborg.

Det bizarre foto af en stivnet hjort har i dag vakt stor opsigt. Hjorten var øjensynlig gået helt i stå i en rapsmark ved Viborg. Selv da en bevæbnet mand kom tæt på, blev dyret stående bomstille.

Ekstra Bladet har været i kontakt med manden, der tilså - og aflivede - det stivnede dyr. Han hedder Tommi Poulsen og er skoventreprenør. Han fortæller, at der slet ikke var tale om en jagt.

LÆS OGSÅ: Jægere finder stivnet rådyr på jysk mark

- Jeg får et opkald fra godsejeren, der fortæller, at der står noget råvildt ude på marken uden at bevæge sig. Hvis der er frygt i sådanne dyr, så stikker de jo af, så jeg var ikke i tvivl om, at den fejlede noget, siger han til Ekstra Bladet.

Da Tommy Poulsen kom ud til hjorten, kunne han straks se, at noget var helt galt. Den reagerede slet ikke. Først da han rørte den, begyndte den at vise livstegn.

Han har netop været på veterinærkursus og vidste derfor, at det eneste rigtige var at aflive dyret. For ham var der ingen tvivl om, at det led.

Det er fortsat uvist, hvorfor rådyret opførte sig så usædvanligt, men blandt de mulige forklaringer er hjerneskade på grund af stress, påkørsel eller parasitter. Jægerne mente, at dyret måtte være sygt, så de aflivede det og sendte det ind til undersøgelse hos DTU's afdeling for vildtsundhed.

Se flere billeder af det stivnede rådyr på Netnatur.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.