Den sjove lærer fra 'Rita': Afskyr folk, der snyder i køen

Det kan godt være, at Lise Baastrup laver fis på tv og teater, men privat er hun retskaffen og foragter folk, der snyder i køen - og dem, der siger grimme ting for at såre andre.
Skuespilleren synes virkelig, at folk er trælse, når de springer over i en kø i Brugsen
Skuespilleren synes virkelig, at folk er trælse, når de springer over i en kø i Brugsen Scanpix

Hun troede ikke, hun var fin nok til at blive skuespiller og var ikke klar over, at man kunne leve af sin hobby. Men skuespiller blev hun, og i dag har hun fundet nye interesser, for som hun fortæller til ALT for damerne, så er skuespillet i dag benhårdt arbejde.

LÆS OGSÅ: Du kan godt: Så let opnår du dine drømme

Den sjove lærer fra TV2's populære serie 'Rita' hedder privat Lise Baastrup, er aktuel på Nørrebro Teater i København og får til maj sin egen miniserie på TV2, som tager udgangspunkt i personen Hjørdis.

Køkulturen er tosset

Hun er altså godt booket op arbejdsmæssigt, men derfor skal der stadig handles, og her kan den 30-årig skuespiller altså godt undre sig over danskernes køkultur.

Folk, der snyder i køen, er nemlig noget, der i den grad får Lise Baastrup til at føle sig uretfærdig behandlet, fortæller hun til damebladet:

- Hvis man har stået og ventet i køen i Brugsen i rigtig lang tid, og der så endelig bliver åbnet en ny kasse, så har jeg den der køkultur og træk-et-nummer-princip – så er det dem, der står foran mig, der burde gå først til den kasse, siger hun.

LÆS OGSÅ: Får du nok jern? Flere ting ødelægger optaget

Men sådan foregår det jo sjældent. For det meste får en flok nede fra den bageste del af køen møvet sig frem og få de nye gode pladser i køen. Og det gør Lise arrig. Faktisk så arrig, at hun stirrer ondt på dem.

Ingen ret til at såre folk

Om Lises onde stirren ligefrem få folk til at droppe deres dumme adfærd, det er nok ikke sandsynligt, men forhåbentlig bliver de flove.

Og vi slås da også med et endnu større problem her i Danmark, fortæller skuespilleren til ALT for damerne, når talen falder på hvilken skandale, der er størst her i landet:

- Noget, der ligger mig meget på sinde, er tonen i den offentlige debat. Alle føler, at de må og skal blande sig hele tiden, siger hun.

LÆS OGSÅ: Pensionisterne i kongehusene knokler stadig

Hun forklarer, at i dag skriver folk ”hold kæft kælling” og ”fede svin”, straks de læser noget på Facebook. Men for Lise er det ikke ytringsfrihed at svine folk til. Det er det, når man påpeger, at folk ikke får nok i løn eller andet samfundsrelevant. For som hun afslutter:

- Jeg er lidt bange for, at den gennemsnitlige dansker herhjemme tror, at ytringsfrihed går ud på, at man må sige, når man synes, at nogen er et røvhul. Det bliver jeg ked af. At såre folk har ingen frihed til.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.