Den kongelige familie til fest med hæren

Når hæren fejrer sit 400-års jubilæum i aften spiller alle forsvaret musikalske enheder op i Operaen.
Når hæren fejrer sit 400-års jubilæum, deltager kongehuset i festlighederne, som fejres med en festkoncert i Operaen i aften.
Når hæren fejrer sit 400-års jubilæum, deltager kongehuset i festlighederne, som fejres med en festkoncert i Operaen i aften. Foto: FINN FRANDSEN/POLFOTO

I anledning af Hærens 400-års jubilæum bliver der afholdt en festkoncert i Operahuset i København onsdag aften.

Regentparret, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Benedikte deltager alle i festligheder, mens prinsesse Marie må melde afbud, fordi hun besøger New York i forbindelse med "The 7th Annual World Focus om Autism."

Operaen er placeret på den gamle flådestation og danner rammerne om arrangementet, som har indslag fra alle de musikalske enheder i forsvaret. Det er første gang nogensinde, at musikenhederne mødes til kæmpe-koncert.

Først vil tonerne fra Søværnets Tamburkorps byde gæsterne velkommen, hvorefter koncerten vil blive indledt med det Slesvigske Musikkorps. De slesvigske rytmer er rodfæstet i det sønderjyske, hvor kamphandlingerne i 1864 fandt sted. Det er i år 150 år siden, at disse begivenheder ændrede Danmarkskortet for altid.

Derefter vil også Gardehusarregimentets Trompeterkorps, prinsens musikkorps, Den Kongelige Livgarde og Livgardens Tambourkorps også spille op til festlighederne akkompagneret af gæstedirigenter, solister, dansere og anden underholdning.

Hæren håber, at aftenen vil være fyldt med personel fra hæren, deres familie og venner, så det kan blive helt særligt.

Kronprins Frederik begyndte sin militære uddannelse som rekrut ved Den Kongelige Livgarde og har siden opnået titler som blandt andet orlogskaptajn i søværnet og gennemført Søværnets frømandsuddannelse.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.