Den går ikke, Løkke: K spænder ben for Venstres aftale med kommunerne

Partiet vil ikke lægge stemmer til en aftale, som medfører stigende grundskyld.
Konservative vil ikke lægge stemmer til Venstres aftale med kommunerne.
Konservative vil ikke lægge stemmer til Venstres aftale med kommunerne. Scanpix

Venstre-regeringen får ikke De konservatives opbakning til en aftale om kommunernes økonomi for 2016.

Partiet meddeler til Jyllands-Posten, at det vil stemme imod, fordi aftalen medfører stigende grundskyld for nogle boligejere.

- Når der er et borgerligt flertal, skylder vi at sende det signal til boligejerne, at nu bliver der sat en prop i det hul. Boligskatterne bør ikke stige under en borgerlig regering, siger finansordfører Brian Mikkelsen til avisen.

Aftalen vil ifølge Jyllands-Posten medføre, at boligejere, der på grund af boligskattestoppet fra 2002 ikke betaler grundskyld af grundens fulde værdi, vil kunne opleve en stigning i skatten på op til 6,6 procent næste år.

Den slags er heller ikke livretten hos Liberal Alliance, men her meddeler finansordfører Ole Birk Olesen dog Jyllands-Posten, at man alligevel agter at stemme for aftalen med den begrundelse, at det ikke er det rette tidspunkt at tage et slagsmål om grundskylden.

Det bør i stedet sker, når der til efteråret skal forhandles finanslov.

Aktstykket med aftalen skal fredag behandles i Folketingets Finansudvalg, og uden opbakning fra De Konservative skal Venstre finde mandater i rød blok for at få flertal for aftalen.

Over for Jyllands-Posten forholder Socialdemokraternes finansudfører, Benny Engelbrecht sig umiddelbart afventende over for situationen.

- Jeg forventer, at finansministeren får styr på sine egne tropper. Så tager vi den derfra, siger finansordfører Benny Engelbrecht (S).

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.