Den danske gummistøvle-dronning: Ingen skal smadre det hele for mig

Hun kalder sig selv for en skrap arbejdsgiver, for hun siger tingene, som de er og kan godt virke meget kontant.
Hun går sine egne veje - og det gør Ilse Jacobsen med stor succes.
Hun går sine egne veje - og det gør Ilse Jacobsen med stor succes. Foto: SCANPIX arkiv

Af Dorte Hygum Sørensen, redigeret af Anne Bruhn Jørgensen, SØNDAG, Aller Media

Når du hører navnet Ilse Jacobsen, tænker du sikkert på gummistøvler som noget af det første.

Men Ilse Jacobsen er meget mere end bare hende med gummistøvlerne. De seneste år er både blomsterbutikker, cremeserier og kurbade kommet på listen over aktiviteter i firmaet Ilse Jacobsen Hornbæk.

Også Mette Blomsterberg er en af de danske, selvstændige kvinder, der er nået langt: Læs hendes historie her

Da Ilse Jacobsen var seks år gammel, rendte hun med aviser i Hornbæk for at tjene sine egne lommepenge, og hun er glad for, at hendes forældre gav hende lov til det. I 1960’ernes Danmark var der ikke en lov imod, at børn under 15 måtte have fritidsjob. Havde der været det, var hun nu sikkert nok alligevel debuteret som butiksindehaver, da hun var ti. Ilse Jacobsen ligner ikke en, der lader sig bremse af en god idé:

– Jeg startede min første egen lille virksomhed, da jeg var ti. Da fik jeg banket et træhus sammen, hentede nogle grøntsager på en gård, og så solgte jeg dem fra mit lille træhus på vejen. Sådan begyndte jeg som købmand. 

Lene Nystrøm: Smerten har altid været en del af mig

At sidde stille for længe ad gangen i skolen var hverken Ilse Jacobsen eller hendes tvillingebror vilde med:

– Vi blev kaldt Balkan-hjørnet i skolen. Vi var Balkan-hjørnet. Jeg var en noget urolig pige. Jeg gik mine egne veje, var meget stædig og gjorde, hvad der passede mig.

Den røde tråd

Og det med at gå sine egne veje, er vist ikke noget Ilse Jacobsen har tænkt at lægge fra sig foreløbigt. For nyligt har hun også været mentor i tv-programmet ”Løvens Hule”, hvor hun igen er aktuel til efteråret.

– Jeg tænker selv hurtigt, og jeg har det også svært med det, hvis noget er enormt indlysende, at jeg så selv skal komme og fortælle det. Jeg vil hellere have, at folk finder en løsning og kommer og præsenterer den for mig i stedet. Eller i hvert fald gør et godt forarbejde selv.

Line Baun Danielsen efter fyring fra Go’morgen Danmark: Jeg blev vred og så gik jeg i gang

Ilse Jacobsens kvikke tankegang og kontante facon kan man ikke lave om, siger hun:

- Jeg tror, jeg er kritisk, fordi alt det her jo er noget, jeg selv har bygget op fra bunden. Jeg passer rigtig, rigtig meget på, at der ikke kommer nogen og smadrer det for mig. Jeg passer på, at min røde tråd bliver holdt.

Se også:
 

 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.