Den dårlige sommer tog livet af flere restauranter
En opgørelse viser, at 72 hotel- og restaurationsvirksomheder gik konkurs i løbet af sommeren.
Flere restauranter og hoteller har måttet dreje nøglen om i denne sommer sammenlignet med sidste sommer.
Flere restauranter og hoteller har måttet dreje nøglen om i denne sommer sammenlignet med sidste sommer. Foto: Colourbox/free


Det dårlige sommervejr har været godt for nogle brancher, men dårligt for andre.

Rejseselskaberne har ikke haft svært ved at sælge ferieture til varmen sydpå, mens der tilsyneladende ikke har været den store efterspørgsel på at få serveret mad og drikke herhjemme.

Det viser tal, som kreditinformationsselskabet Bisnode har samlet, over antallet af konkurser i sommerens løb.

Tallene viser, at der i august har været en stigning på 44 procent i antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen i hele landet.

I de tre sommermåneder tilsammen var der i alt 72 konkurser i branchen mod 45 sidste år, svarende til en stigning på 60 procent.

- Det er tydeligt, at hotel- og restaurationsbranchen har været presset på omsætningen som følge af den dårlige sommer, og stigningen i konkurserne må siges at være som forventet.

Nøgletallene taler deres eget tydelige sprog om, at branchen har været svækket, siger Martin Stabell, der er risk management specialist hos Bisnode.

Også engros- og detailhandlen har været ramt i august med 44 procent flere konkurser end sidste år.

Og det generelle billede peger i retning af flere konkurser i år sammenholdt med 2014.

Det samlede antal konkurser er foreløbigt oppe på 2624, hvilket er 15 procent end på samme tid sidste år. De mange konkurser har resulteret i et samlet tab af 13.202 arbejdspladser.

- Vi må konstatere, at dansk økonomi endnu ikke er oppe i de fulde omdrejninger, siger Martin Stabell.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.