Den bedste søvn? Så skal din seng være sådan

Det er ikke ligegyldigt, hvordan din seng er, når vi taler søvn. Der er nogle ting der skal være opfyldt, før du får sovet godt.
Colourbox

Du bruger meget af dit liv i din seng, så derfor bør det også være et rart og godt sted, som du gør noget ud af at ordne og gøre pænt. Goodhousekeeping.com har samlet en række gode råd til dig, så du ved, hvor du skal sætte ind, hvis dit soveværelse skal være i top.

Mangler du ideer til hyggelige efterårs-projekter – få dem på isabellas.dk

Et godt fundament
I ethvert soveværelse skal der være en god base at bygge ud fra – det kan være en god ramme for din seng eller en madras der sikre, at du ikke får rygsmerter. Vurdere selv hvad der er den vigtigste base for dig og indkøb det. Husk samtidig at din madras skal passe godt til den ramme, du køber, hvis du altså ønsker sådan en.

Dit sengetøj
Her skal du tænke over hvilken stil og smag, du fortrækker i dit soverum. Overvej hvilke materialer og farver der gør dig glad og hvad der vil passe godt til rummet. Husk også at tænk over, hvilken temperatur dit rum har og hvordan du reagerer på forskelligt stof – er der varmt og sveder du for eksempel meget, skal du ikke vælge stof som varmer og klistre meget, og du skal huske at det skal kunne tåle at blive vasket ofte.

Vælg den rigtige pude
Tænk over hvordan du foretrækker at sove, hvilken stilling er din fortrukne og vælg så pude ud fra det. Prisen på en pude kan spænde bredt og det er klart, at du skal vælge en, der er indenfor dit budget. Men når det så er sagt, så vær omhyggelig med at vælge en, der passer til den højde du ønsker, dit hoved skal sove i.

En pude skal udskiftes cirka hvert andet år, men du kan også lave en test, hvor du folder din pude på midten, lægger en bog ovenpå og hvis puden folder sig ud igen, så er den tip top.

5 ting der gør dit hjem mere gæstfrit – se dem på isabellas.dk

Hele rummet
Det er ikke nok med en god seng. Du skal også sørge for at resten af rummet er rart og i den rette stemning – det betyder, at du skal være i stand til at justere temperaturen, så den passer til dig. Du skal også sørge for, at du kan gøre rummet så mørkt om natten/morgenen, så det passer til dit temperament, og din belysning skal være, så den er behagelig og stadig brugbar som læselampe.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.