Demonstranter sætter ild til figurer af Trump efter valgsejr

Demonstranter har sat ild til figurer af USA's nye præsident og antændt brande i to universitetsbyer.
Amerikansk politi anholder en demonstrant i Oakland, Californien, hvor der udbrød uroligheder efter Donald Trumps valgsejr.
Amerikansk politi anholder en demonstrant i Oakland, Californien, hvor der udbrød uroligheder efter Donald Trumps valgsejr. Foto: Noah Berger/Reuters

Der er udbrudt uroligheder i Bay Area ved San Francisco efter nyheden om, at republikaneren Donald Trump bliver USA's nye præsident.

Det oplyser øjenvidner og lokale medier.

Hundredvis af demonstranter satte ild til figurer af Donald Trump, smadrede butiksvinduer og satte gummidæk og affaldsspande i brand i centrum af byen Oakland.

- Ikke vores præsident, råbte demonstranterne, der gik på gaden kort efter midnat.

- Jeg er vred. Det er svært at acceptere, at Trump skal repræsentere landet, siger den kunststuderende Devan Tevanbentuy ifølge tv-stationen NBC Bay Area.

Få kilometer derfra var der højlydte studenterprotester mod Trump på campus på universitetet Berkeley.

Der meldtes også om uroligheder på universitetet i Davis nordøst for San Francisco. Her har de studerende blokeret gaderne, mens de går i optog og råber slagord mod Trump.

- Du er ikke Amerika, vi er Amerika, råber de ifølge Twitter-meddelelser.

En demonstrant i Oakland blev bragt til hospitalet, efter hun blev ramt af en bil. Det skete, da demonstranterne forsøgte at blokere motorvejen, skriver lokale medier.

Californien er den største stat i USA, og et overvældende flertal af statens vælgere støttede demokraten Hillary Clinton ved præsidentvalget tirsdag.

Trump blev onsdag morgen overraskende erklæret valgets vinder.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.