Dement mand forsvandt: Fundet nedkølet ude i kulden

En vinterkold morgen blev en beboer fra demensafdelingen Fjordhuset på Hundested Plejecenter fundet nedkølet uden for.
- Det er forfærdeligt hver gang, og der kommer flere og flere historier af den slags, siger landsformanden for Alzheimerforeningen Birgitte Vølund som kommentar til den aktuelle sag fra Hundested.
- Det er forfærdeligt hver gang, og der kommer flere og flere historier af den slags, siger landsformanden for Alzheimerforeningen Birgitte Vølund som kommentar til den aktuelle sag fra Hundested. Scanpix - modelfoto

En dement beboer blev en vinterkold lørdag morgen 24. januar fundet uden for demensafdelingen Fjordhuset på Hundested Plejecenter. Manden, der i løbet af natten havde forladt sin bolig på plejecentret, var nedkølet og blev indlagt på Hillerød Hospital men kunne udskrives dagen efter.

- Vi er naturligvis lettede over, at vedkommende hurtigt kom sig, men tager samtidig hændelsen meget alvorligt, siger chef for Aktiv Hjælp, Ældre og Velfærdsteknologi i Halsnæs Kommune Klaus Kolberg til Frederiksborg Amts Avis.

Det samlede byråd i Halsnæs er orienteret om hændelsen på plejecentret i Hundested.

Det er sket en fejl

- Det er svært med den gældende lovgivning helt at gardere sig imod, at demente forlader deres bolig, men vi vurderer samtidig, at der i den konkrete sag er sket en fejl fra en medarbejders side. Der er i den forbindelse taget personalemæssige skridt, som vi ikke ønsker og heller ikke kan gå i detaljer omkring, uddyber Klaus Kolberg.

Demensafdelingen i Hundested har plads til 16 beboere, og der er en fast nattevagt. Netop bemandingen om natten på plejecentrene har Ældrerådet i Halsnæs Kommune udtrykt bekymring for. Det er blandt andet sket efter en klagesag over omsorgssvigt fra Frederiksværk Plejecenter Arresøparken i slutningen af 2014.

- Det er forfærdeligt hver gang, og der kommer flere og flere historier af den slags. Det må få enhver politiker til at gribe sig i brystet og spørge, om vi har den kvalitet, særligt om natten, der skal til, siger landsformanden for Alzheimerforeningen Birgitte Vølund som kommentar til den aktuelle sag fra Hundested.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.