DEBAT

Debattør: Kritik af Ryanair er en omgang hykleri

"Store dele af den danske befolkning er en omgang hyklere," skriver en debattør i dag med henvisning til de mange, som har kritiseret Ryanair for at have ringe forhold for ansatte. De fleste køber nemlig produkter, som er lavet under langt værre forhold, mener han.
De første passagerer steg ombord i et Ryanair-fly fra København onsdag den 18/3. Selskabet har fået stor kritik for lave lønninger og dårlige arbejdsforhold.
De første passagerer steg ombord i et Ryanair-fly fra København onsdag den 18/3. Selskabet har fået stor kritik for lave lønninger og dårlige arbejdsforhold. Foto: Iver Houmark Andersen.

I et debatindlæg på politiken.dk er den studerende Emil Bille Hansen ude med riven efter de mange, som kritiserer Ryanair for at have dårlige arbejdsforhold, samtidig med at de gladelig køber produkter, som er produceret i Asien.

"Et mere iøjnefaldende eksempel på hykleri skal man lede længe efter," skriver han i indlægget.

Emil Bille Hansen, som læser på Copenhagen Business School, forestiller sig, at Ryanair-kritikerne går i tøj fra discountmærker som Vero Moda og H&M og bruger smartphone og måske iPad. Alt sammen ting, der er fremstillet af billig asiatisk arbejdskraft.

"Denne arbejdskraft har en typisk arbejdsdag på 12 timer og en månedsløn, der er så lav, at den knap nok ville række til at købe en T-shirt af et af de føromtalte mærker. Derudover har man set op til flere eksempler på, at både Apple og Samsung har gjort brug af børnearbejde…" skriver Emil Bille Hansen.

Og netop derfor er kritikken af blandt andet Ryanair’s lønninger et klokkeklart eksempel på hykleri, mener Emil Bille Hansen.

"Ryanair-kritikerne støtter tydeligvis op omkring børnearbejde, meget lav timeløn og dårlige arbejdsforhold i asiatiske lande ved at forbruge produkter, som bliver produceret af H&M, Jack&Jones og Apple," skriver den studerende debattør.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.