Debattør: Akademikere med pikhud på fingrene svinger pisken over arbejderne

Det er urealistisk, at folk med fysisk hårde job skal kunne arbejde til de er på den anden side af 70, mener debattør Niels Jespersen.
Det er urealistisk, at folk med fysisk hårdt manuelt arbejde kan fortsætte med at arbejde til de er over 70, mener debattør Niels Jespersen.
Det er urealistisk, at folk med fysisk hårdt manuelt arbejde kan fortsætte med at arbejde til de er over 70, mener debattør Niels Jespersen. Foto: Scanpix/arkiv

Danskere med hårdt fysisk arbejde skal knokle til de segner, fordi de piskes rundt af akademikere bag hævesænkeborde.

Sådan lyder det i dag fra debattør Nielsen Jespersen i et blogindlæg i Information, efter finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) i går ikke ville afvise, at hæve pensionsalderen allerede fra 2025. 

Niels Jespersen har selv tilbragt sine unge år med manuelt arbejde på blandt andet en byggeplads, men har i dag skiftet de hårde fysiske job ud med et bag et skrivebord. Og det er netop folk bag hævesænkeborde, der svinger pisken over arbejderne, mener han.

"Tilbagetrækningsreformen er skrevet af folk som mig. Akademikere med pikhud på fingrene, men jeg kan ikke tro, at de nogensinde har haft et rigtigt slide-job. Hvis de havde, så ville de selv kunne se, hvor urealistisk det er, at folk med hårdt manuelt arbejde skal fortsætte hen på den anden side af de 70. Mange af dem bliver ikke engang 70," skriver Niels Jespersen blandt andet i sit indlæg. 

Et stort flertal af Folketingets partier aftalte i efteråret, at man fra 2030 skal man være 68 år, før man må gå på pension. Det er den aftale, som finansministeren nu ikke vil afvise at pille ved, ligesom Liberal Alliance, De Radikale og De Konservative direkte siger, at tilbagetrækningsreformen skal indfases tidligere.

Niels Jespersen fremhæver, at man fra borgerlige og radikale meningsdannere ofte hører, at nedslidte arbejdere ikke skal fortsætte til de dør. De skal i stedet på førtidspension, lyder det. Men den holder bare ikke, mener Niels Jespersen.

"Sikkert velment, helt sikkert urealistisk. For at opnå en førtidspension, skal man være helt og aldeles smadret. Bæres ned fra stilladset. Det betyder, ret beset, at den del af befolkningen, der ikke har tilbragt deres arbejdsliv foran et hævesænkebord, skal tilbringe den sidste del af deres liv som krøblinge. Ude af stand til at løfte deres børnebørn eller dyrke sport som normale mennesker," lyder det i debatindlægget.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.