Debattør: Åh nej, Nordsjælland bliver en utryghedsghetto

En Berlingske-blogger tør ganske enkelt ikke bosætte sig visse steder i Nordsjælland, hvor "multikulturen har ædt værdien op," som hun skriver.
Visse områder i Nordsjælland er ganske enkelt blevet for farlige at bo i, mener Berlingske-blogger og filosof Eva Agnete Selsing.
Visse områder i Nordsjælland er ganske enkelt blevet for farlige at bo i, mener Berlingske-blogger og filosof Eva Agnete Selsing. Foto: Niels Ahlmann Olesen, Scanpix/arkiv

Filosof og blogger på B.dk Eva Agnete Selsing vil gerne have et hus i Nordsjælland.

Men hun har opdaget, at der er ved at blive farligt i visse områder. Hun mener, at boligområder i Kokkedal og Nivå har udviklet sig til "utryghedsghettoer." Og familien tør heller ikke tage chancen og flytte til nærliggende områder i Nordsjælland. For som hun skriver:

"Det tør vi simpelthen ikke. For hvad skal forhindre, at det breder sig til Humlebæk, Espergærde og Snekkersten?"

Hun mener, at volden og utrygheden gør, at familier stavnsbindes til deres huse. Hun skriver:

"Det er alligevel trist at tænke på, at et af landets smukkeste, tryggeste og mest ressourcestærke områder så småt er ved at opløses. Tænk på alle de mennesker, der stavnsbindes til huse, fordi multikulturen har ædt værdien op. Tænk på den civile orden, de tryghedsskabende bånd mellem naboer, der ætses væk. Tænk på hyggelige gader, der forvandles til potentielle overfaldssteder," skriver hun på B.dk.

Læs hele blogindlægget hos Berlingske

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.