"De vil have planter og udstoppede dyr ..."

Det sanselige univers, som mændene bag SOHO kontorhotel har skabt, er en kæmpe succes. Siden de startede stedet i 2009, har små virksomheder valfartet til det kreative åndehul i Kødbyen.
På SOHO kontorhotel er den vilde natur rykket indenfor, og det tiltrækker små virksomheder i massevis
På SOHO kontorhotel er den vilde natur rykket indenfor, og det tiltrækker små virksomheder i massevis Marie Hein Plum

Hvis man har været i Kødbyen, ved man, at stedet ikke ligefrem emmer af hygge og natur. Men hvis man går ind af den lille indgang til SOHO kontorhotel, får man sig noget af en overraskelse.

Det første man møder er en reception, hvor væggene er tildækket af eksotiske planter. Selve receptionen er et akvarium med flotte fisk, og rundt omkring er der pyntet med store udstoppede dyr og træstammer. Et trip for sanserne og en følelse af hyggelig varme. Og det er ikke helt tilfældigt.

- Vi ville skabe et miljø, man føler sig hjemme i. Den røde tråd er masser af natur, men det skulle samtidig være flippet på den hyggelige måde.

Det fortæller Christian Wad, som sammen med to venner startede SOHO kontorhotel i 2009. Og opskriften har ikke været helt ved siden af. Efter bare tre år havde de helt udsolgt af alle kontorpladser, og 400 personer har nu firmaadresse på hotellet. Men det er kun den ene del af det kreative fællesskab.

- Vi har lige udvidet med NOHO, som ligger 100 meter herfra. Der sidder allerede 142 personer, og der er plads til 150, så det er gået rimelig stærkt, fortæller Christian Wad.

Sanselighed gør os sociale

Før Christian og hans partnere åbnede SOHO kontorhotel, fandt de ud af, at folk ikke længere gad de åbne kontorområder. De ville hellere kunne lukke døren og vælge det sociale til, når de havde lyst.

- Det kom helt bag på os. Men derfor blev det rigtig vigtigt for os at skabe fællesområder, der var attraktive nok til, at vi kunne lokke folk ud af deres huler, fortæller Christian Wad.

Derfor gik de igang med at skabe fællesområder, som skulle fungerer som sociale miljø, hvor folk kunne netværke. Med planter, træ, dyr og en varm atmosfære håbede de på, at lejerne kunne kombinere forretning med at møde nye mennesker.

- For mig handler sanselighed om interaktion mellem mennesker. Men for at skabe interaktion, skal man sørge for de rette fysiske rammer. Man skal jo have et sted, hvor man gider møde andre, og hvor ny kemi kan opstå, fortæller han.

Også mødelokalerne har fået en tur gennem sansemaskinen. Her har de sørget for, at de er forskellige fra hinanden og hver især har et tema.

- Ved at peppe møderummene op har vi sørget for, at forretnings-isen bliver brudt med det samme. Så kan de altid starte med at snakke om det, siger Christian Wad.

Godt for forretningen

Mange af lejerne udnytter det faglige netværk til at få nye opgaver. Derfor kan sociale aktiviteter i fællesområderne også have en økonomisk fordel.

- Hvis man sætter sig et nyt sted i kantinen hver dag, så har man på 14 dage mødt op til 200 mennesker. På den måde binder vi folk sammen på kryds og tværs, og det er god forretning for dem, siger Christian Wad.

For at skabe mangfoldighed har Christian og hans partnere bevidst sørget for, at de forskellige faggrupper ikke sidder adskilt.

- Vi har blandet alt fra arkitekter til revisorer, fordi vi tror på, at de gode ideer opstår i mødet med mennesker, der kan noget helt andet end en selv, siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.