De uundværlige tips til en sjovere strandtur

Uanset om du er klar til at pakke kufferten og tage til eksotiske paradisøer eller bare skal pakke strandtasken og ned på den lokale sandstrand, så er her samlet otte nyttige tips til turen
Sand, der klistrer til kroppen og smutter ind i tøj, bil og mobiltelefon kan gøre en strandtur mere irriterende.
Sand, der klistrer til kroppen og smutter ind i tøj, bil og mobiltelefon kan gøre en strandtur mere irriterende. Scanpix / modelfoto

Sand her, der og alle vegne.  Lige så lækkert det er at ligge på det lækre sand, lige så irriterende er det, når sandet klæber til alt og sågar ødelægger mobiltelefonen. Her får du alverdens gode råd til, hvordan du gør din strandtur mere komfortabel og finder løsninger på klassiske problemer så som sand på hænderne og for meget sol i ansigtet.

1: Babypudder
Hader du også, når sandet klistrer til dig, og du slæber det hele med ind i din bil eller hjem i din bolig? Så skal du tage en dunk babypudder med, for med det bliver du sandfri på rekordtid. Bare drys en smule ud i hånden, og brug det til at børste sandet af med.

Skal sommeren holdes hjemme på terrassen? Tjek tre forskellige stilarter til indretningen af den på Madogbolig.dk

2: Hjemmelavet fryseelement

Hvis du ikke har et køle- eller fryseelement, så kan du lave dit et hjemmegjort på forhånd ved at gennemvæde en ren køkkensvamp og fryse den ned. Når den er helt frossen, pakker du den ind i en plasticpose og lægger den ned i madkassen eller picnickurven.

3: Plasticpose
Husk at tage en plasticpose med til din telefon, for vand og sandkorn kan komme ind alle steder! Pludselig kan du ikke få opladeren ind, fordi stikket er fyldt med sand eller også ser dine mobilfotos bare virkeligt underlige ud.

4: Iste
Hjemmelavet iste er den perfekte måde at slukke tørsten på, når du er på stranden. Lav en kande, køl den godt ned og hæld den over på en termoflaske – så burde den stadig være kold, når du er fremme ved stranden. Iste er faktisk også et gammelt husråd mod solbrand, så hvis du har fået for meget sol, kan du dyppe en klud i teen og lægge den over den røde hud.

Få opskriften på den perfekte hjemmelavede iste på Madogbolig.dk

5: Vend klipklapperne
Plastikklipklappere eller sandaler bliver meget varme, hvis de står i sandet og suger solen til sig, mens du er ude og bade. Brandvarme klipklappere er forfærdelige! Derfor er et supernemt tip at vende dem om, når du ikke har dem på.

6: Desinfektionsservietter
Selv på den hvideste sandstrand kan du være uheldig at træde på en skarp sten eller skrabe knæet, og i de situationer er det rigtig godt at have en desinfektionsserviet ved hånden.

7: Frys vandet

Dagen inden din strandtur, skal du lægge en halvfyldt vandflaske i fryseren. Inden strandturen fylder du resten af flasken op med koldt vand, og så vil isen i flasken langsomt smelte, mens du kan nyde koldt vand på stranden.

8: Mere melon
Vand-, honning- og netmelon eller en hvilken som helst anden type melon er perfekt til en strandtur, hvor du skal have en masse væske og helst undgå at spise alt for mange is.

Denne spændende, velsmagende sommerurt finder du på stranden: Se, hvad det er, du skal kigge efter på Madogbolig.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.