De sidste teltlejre for asylansøgere bliver tømt

Udlændingestyrelsen lukker cirka 4800 pladser på asylcentre rundt om i landet. 2000 pladser holdes i beredskab
Teltlejrene til indkvartering af asylansøgere har fra starten været omstridte. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har hele vejen igennem fastholdt, at der ikke er noget i vejen med indkvarteringsformen. Her ses telte i Thisted-lejren. Arkivfoto.
Teltlejrene til indkvartering af asylansøgere har fra starten været omstridte. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har hele vejen igennem fastholdt, at der ikke er noget i vejen med indkvarteringsformen. Her ses telte i Thisted-lejren. Arkivfoto. Foto: Sara Gangsted/Scanpix

De sidste teltlejre, hvor der siden sidste år har boet asylansøgere, bliver nu tømt for beboere, oplyser Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.

Det sker, fordi behovet for indkvartering er mindsket, efterhånden som antallet af nytilkomne asylansøgere til Danmark er faldet drastisk.

I alt lukker Udlændingestyrelsen 4800 indkvarteringspladser på forskellige asylcentre rundt om i landet. Det er dog kun de 2800, der lukkes permanent. 2000 pladser skal fortsat være i beredskab, meddeler Udlændingestyrelsen.

- Vi følger løbende udviklingen i indrejsetallene tæt, og vi mener, at det er det rigtige tidspunkt at reducere den samlede kapacitet væsentligt, siger styrelsens direktør, Tanja Franck, i pressemeddelelsen.

- Erfaringerne viser, at udviklingen hurtigt kan ændre sig på asylområdet, og derfor holder vi et antal pladser klar i beredskab, som hurtigt kan tages i brug, hvis udviklingen skulle vende, tilføjer hun.

Af de 2000 beredskabspladser, som styrelsen vil beholde, er de 1000 i telte. Teltlejrene er placeret i Haderslev, Herning, Næstved og Thisted.

- Disse pladser kan tages i brug igen med få dages varsel ved større stigninger i indkvarteringsbehovet, skriver Udlændingestyrelsen.

I sidste uge søgte 36 personer asyl i Danmark.

Det er det laveste ugentlige antal, som myndighederne har registreret, siden regeringen indførte midlertidig grænsekontrol 4. januar. Det er sjette uge i streg, at der bliver registreret under 100 asylansøgere.

Det samlede antal af asylansøgere i år har rundet 4700. Til sammenligning ankom der hele sidste år cirka 21.000 asylansøgere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.