"De opdagede ikke min kræft" - læserne deler hospitalsoplevelser

Der er både ris og ros fra Avisen.dk's Facebook-brugere, som vi bad fortælle om egne oplevelser med hospitalsvæsenet.
"Jeg så også meget slidte personaler og manglende ressourcer på de fire hospitaler, vi ramte."
"Jeg så også meget slidte personaler og manglende ressourcer på de fire hospitaler, vi ramte." Foto: SCANPIX arkiv

Fra dumpekarakterer til et dybtfølt tak. Der er kommet både ris og ros fra Avisen.dk's Facebook-brugere, som vi bad fortælle om egne oplevelser med hospitalsvæsenet.

Et harmdirrende blogindlæg på Avisen.dk er i de seneste dage blevet læst, delt og debatteret vildt på Facebook. I den lange beretning - som du kan læse her - kritiserer Kirsten Lyhne et behandlingsforløb på Aalborg Universitetshospital, hvor hendes 16-årige søn var indlagt i februar og marts efter en alvorlig snowboard-ulykke.

Ifølge Kirsten Lyhne var indlæggelsen præget af kaos, journaler, der blev væk, og en mistro og bagtalelse fra læger og sygeplejersker, der blandt andet mistænkte hjerneskaden for at være psykisk.

Nogle læsere kan nikke genkendende til Kirsten Lyhnes oplevelser. For eksempel skriver Jan:

"Jeg fik konstateret prostatakræft i 2006, hvor de intet fortalte mig. I 2009 blev det så opdaget, tilfældigt, på et sygehus i udlandet. Kræften havde udviklet sig, så jeg skulle hasteopereres, hvad jeg blev, og fik en regning på 240.000 kr. som jeg selv måtte betale. Dette kostede mit ægteskab, og DK vil ikke betale regningen. Jeg slås stadig i en retssag mod sundhedssystemet."

Mette skriver, at hun været pårørende til en hjerneskadet, der var indlagt i et lille år.

"Jeg så også meget slidte personaler og manglende ressourcer på de fire hospitaler, vi ramte. Er er sikker på at livskvaliteten ville have været langt bedre, hvis der eks havde været flere ressourcer til genoptræning."

Men nogle har helt anderledes positive oplevelser:

"Jeg har kun gode erfaringer med det danske sundhedsvæsen," skriver Poul og fortsætter:

"I 1990 fik jeg en blodprop i hjertet, hurtig indgriben af min læge og regionshospitalet i Randers, har gjort at jeg nu 25 år efter lever uden symptomer. Og i 2007 fik jeg konstateret prostata kræft. På grund af for lang ventetid på strålebehandling i Danmark, blev jeg behandlet i Kiel. Jeg har det faktisk godt."

Pernille har ligesom Kirsten Lyhne erfaringer med sygehusvæsenet i Aalborg - men det er gode erfaringer.

"Med alt respekt for de oplevelser, denne mor har haft, så kan jeg omvendt kun sige, vi har gode erfaringer med båd Aalborg S og N. Vi har i familien tre gange stået med et alvorligt sygt familiemedlem og alle tre gange er vi blevet behandlet godt. At der så er ting, de kan gøre bedre, det tror jeg altid, der vil være," lyder hendes indspark i debatten.

Charlotte mener, at man skal passe på med at dæmonisere hele sundhedsvæsnet.

"Men man skal da altid overveje, hvordan man kan blive bedre, og her synes jeg så, at det er besynderligt, at nogle af de læger, der arbejder på to forskellige hospitaler, kan være kanon dygtige på det ene og totalt uduelige på det andet. Det kan næsten kun handle om ledelse."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.