De kendte fortæller: Det stemmer vi

Lige som de helt almindelige danskere er kendisserne gået til stemmeurnerne.
Mascha Vang er ikke i tvivl om, hvor hun skal sætte krydset.
Mascha Vang er ikke i tvivl om, hvor hun skal sætte krydset. Foto: SCANPIX arkiv

De kendte har ligesom alle os andre fået valg-feber. På de sociale medier poster kendisserne i stor stil updates fra valgboksene - og nogle af dem røber glad og gerne, hvem de stemmer på

Kendis-bloggeren og tv-personligheden Mascha Vang er en blå pige, afslører hun på blandt andet Facebook.

"Jeg stemmer Liberal Alliance, som gerne vil fjerne registreringsafgiften på biler, fjerne betalingen over storebælt, lade studerende tjene flere penge, og væk med topskatten så Danmark får større vækst der kommer alle til gode," erklærer hun.

(artiklen forsætter under update'en)

HUSK at stemme (blåt ;) ) i dag! Jeg er nysgerrig, hvad stemmer I?Jeg stemmer Liberal Alliance, som gerne vil fjerne...

Posted by Mascha Vang on 18. juni 2015

Sangeren Mads Langer er en af de mange danskere, der har taget et 'forbudt' foto fra stemmeboksen. Han har har lagt et billede på Instagram af sin stemmeseddel. Den er dog uden kryds, men han har - måske med fuldt overlæg - lagt kuglepennen lige ud for en af Alternativets kandidater. Under fotoet skriver han 'Don't forget to vote', ledesaget af emojis af en firkløver og jordkloder.

- Jeg vil lade det være op til den enkelte at fortolke billedet. Det vigtigste for mig er, at folk stemmer og støtter det, de synes er vigtigt, siger Mads Langer til Ekstra Bladet.

En anden musikalsk herre, Lukas Graham, har netop udsendt en cd med et blåt cover. Men indeni er han rød, kan man forstå på hans Facebook-update. "Stem rødt, køb blåt og twerk it like Miley!" skriver han.

(artiklen forsætter under update'en)

Stem rødt, køb blåt og twerk it like Miley! Ps. Friends don’t let other friends twerkhttp://LukasGraham.lnk.to/Album

Posted by Lukas Graham on 18. juni 2015

Tv-værten og cremedronningen Andrea Elisabeth Rudolph har også været i valgboksen. Den gravide eks-'Vild med dans'-vært røber dog ikke, hvem hun stemmer på, men på Instagram skriver hun - på engelsk - "Election day in Denmark! Remember to vote."

Den kendte sexolog Joan Ørting vil gerne fortælle, hvem hun stemmer på.

"I dag sætter jeg mit kryds på liste Å, Alternativet. Endeligt kom der et parti, som har bæredygtighed som deres mærkesag. Det er også det, som er vigtigst for mig. Et økologisk Danmark - en ren verden uden pesticider og andet gift. Dyrevelfærd er også vigtig for mig," skriver Ørting på Facebook.

Reality-celeben Gustav Salinas er på sin Facebook-side helt oppe at køre over et opslag, som hans ven - og reality-kollega - Daniel Jacobsen har lagt op. Daniel (kendt fra 'For lækker til love') har nemlig fiflet med en stemmeseddel, så man kan stemme på Gustav. Og det kan den opmærkssomhedselskende Gustav Salinas godt lide. Gustav stemmer dog selv på Liberal Alliance, har han tidligere fortalt Ekstra Bladet.

(artiklen fortsætter under billedet)

Gustav for president! Det kunne han li' ... Illustration: Facebook

Skuespilleren Paprika Steen har på sin Facebook-side lagt en rød-grøn firkant op - den er mere rød end grøn - og hun beder folk om at stemme rødt og grønt. Mon ikke hun gør det samme selv?

Illustration: Facebook

Boldjongløren Nicklas Bendtner har sin helt egen måde at opfordre folk til at deltage i demokratiet. Med en opfordring om at huske at stemme har han lagt et hyleskægt foto af sig selv på Instragram. Det vides dog ikke, i hvilke kreds man kan stemme på 'Lord Bendtner' ...

Illustration: Instagram

Egen valgplakat har tv-værten Emil Thorup dog ikke. Men han blærer sig med det valg-selfie, han har taget med Helle Thorning-Schmidt fra Socialdemokraterne, som Thorup sætter kryds ved - har han fortalt Ekstra Bladet.

Glade ser de ud - dem begge to. Foto: Facebook

Sangeren Christopher er også glad. Den 23-årige popfyr har stemt sammen med kæresten Cecilie Haugaard, og han opfordrer alle andre til at også at sætte kryds. Han røber dog ikke, hvem han har stemt på - men stemmen har han altså brugt - til andet end at synge med ...

Der stemmes 󾌵 #Brugdinstemme ✅

Posted by Christopher on 18. juni 2015


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.