De ”gode” vaner der giver bumser

Du tror, at du gør alt for at få en smuk hud, men i virkeligheder gør du ting, som er med til at give den bumser – se synderne her.
Vidste du, at du kan få bumser af at dyrke yoga?
Vidste du, at du kan få bumser af at dyrke yoga? scanpix

Du forsøger virkelig at leve sundt og gøre de rigtige ting, så din krop kan se frisk og lækker ud. Men hvad du ikke ved er, at et par af de sunde vaner faktisk er med til at give dig en uren hud.

LÆS OGSÅ: Tyndt og trist hår? Sådan får du det smukt igen

Hormoner spiller en stor rolle, når det kommer til uren hud, fortæller dermatolog Adebola Dele-Michael, M.D. til Women’s Health. Men der er også et par overraskende ting, der kan være medvirkende til uønskede bumser.

Du vasker og vasker

En af de største fejl du kan begå, og som ofte er medvirkende til uren hud, er at du kammer over, når det kommer til at vedligeholde din hud. Du renser den, du gnubber den og du giver den ansigtsmaske efter ansigtsmaske. Og det er for meget af det gode, siger Adebola Dele-Michael:

- Alle slags produkter, der bruges for aggressivt, vil give irritation og skabe inflammation i din hud.

Så pas på med det, for ellers vil du få tør hud, og du vil få bumser. Din hud vil nemlig forsøge at få den tørre hud til at forsvinde og producere olie, som vil give dig uren hud.

LÆS OGSÅ: Sådan ændrer din barm sig over årene

Du går til yoga

Det er godt for resten af din krop, ingen tvivl om det. Og det er naturligvis grund nok til at fortsætte uanset hvad, men du er muligvis nødt til at leve med et par ekstra bumser, hvis du vil dyrke yoga.

Bruger du en måtte, der ikke er din egen, så er du i ekstra risiko for at få bumser, forklarer Adebola Dele-Michael. Du vil nemlig gnubbe dit ansigt mod en måtte, der er brugt af mange andre og hvis sved, skidt og olie går lige i dit ansigt og skaber urenheder.

- Brug din egen måtte og tag et håndklæde med til træning. Efter timen skal du tørre din måtte med håndklædet, og så skal du huske at tage et bad og vaske ansigt med en mild rens, siger Adebola Dele-Michael.

LÆS OGSÅ: Får du nok jern? Flere ting ødelægger optaget

Du sætter dit hår

Et flot hår betyder meget for de fleste og det kræver ofte en del hårprodukter. Men de produkter kan være med til at give dig en uren hud.

Produkterne er ofte fyldt med silikone, sulfater, olier og meget andet, der, når det rammer dit ansigt, vil skabe grobund for bakterier og inflammation. Det sker blandt andet, hvis dit pandehår hviler på din pande, eller du sover med håret ned i ansigtet, og du kan egentlig kun afhjælpe det ved enten ikke at bruge hårprodukter eller finde dem, der indeholder de mest naturbaseret formularer.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.