"De er fandme så dumme": Nu får buschauffør advarsel

En buschaufførs racistiske bemærkninger i en bybus i Esbjerg har udløst en advarsel til ham.
Chaufføren lod nogle racistiske bemærkninger falde, og det har han erkendt over for sine arbejdsgivere i Arriva, der har givet ham en advarsel. Fotoet her er fra København og har intet med den aktuelle sag at gøre.
Chaufføren lod nogle racistiske bemærkninger falde, og det har han erkendt over for sine arbejdsgivere i Arriva, der har givet ham en advarsel. Fotoet her er fra København og har intet med den aktuelle sag at gøre. POLFOTO arkiv

En buschauffør har fået en advarsel, efter han selv har erkendt, at han opførte sig forkert, mens han sad bag rattet i en bybus i Esbjerg.

Chaufføren lod nogle racistiske bemærkninger falde, og det har han indrømmet over for sine arbejdsgivere i Arriva, der har givet ham en advarsel, men lader ham beholde jobbet.

Det skriver JydskeVestkysten.dk. Samme medie bragte i går historien om en Facebook-update, der udløste al balladen.

Updaten blev skrevet af en kvindelig buspassager, der overværede, hvordan chaufføren meget hårdt og hånligt svarede en tørklædeklædt dame, der havde spurgt, om bussen skiftede fra en linje 6 til en linje 4.

Over 80 nationaliteter ansat

Kvinden med Facebook-updaten skrev også, at hun selv efterfølgende gik op og spurgte chaufføren, om han behøvede at være så hård over for damen med tørklædet. Det førte ifølge JydskeVestkysten.dk til en ordveksling, hvor chaufføren bl.a. sagde om passagerer med en mørk hudfarve at:

"De er fandme så dumme. Jeg gider dem fandeme ikke."

Kvinden skrev ikke kun en vred update, men også en klage til Teknik- og Byggeudvalget i Esbjerg Kommune.

Udvalgets formand er socialdemokraten Anders Kronborg, og han siger til Jydske Vestkysten, at chaufføren har erkendt episoden, og at han er fuldt tilfreds med, at manden har fået en advarsel.

Udvalgsformanden betragter nu sagen som afsluttet. Han gør desuden opmærksom på, at Arriva har over 80 forskellige nationaliteter ansat.

- Jeg vil gerne slå fast, at de borgere, der benytter den offentlige transport i Esbjerg Kommune selvfølgelig skal behandles ordentligt og ikke udsættes for hverken diskrimination eller racisme, siger Anders Kronborg til JydskeVestkysten.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.