Nyhedsbrev | Opret profil | Log ind | Avisen.dk bruger cookies, læs mere herCookies & privatlivspolitik

De anholdte kom i samme radikale moské

Alle tre anholdte fra tirsdagens terrorsag kom i Grimhøj-moskéen i Gellerup i Århus. En moské, der flere gange har været centrum for radikale holdninger blandt muslimer i Danmark

, 13. februar 2008 kl. 21:55
Start et spil på Spigo.dk
Spil

De tre mænd, som Politiets Efterretningstjeneste anholdt mandag for mordplaner mod bladtegneren Kurt Westergaard, har været faste gæster i den samme moske i Århus. Det drejer sig om Ligheds- og Broderskabsforeningens moské på Grimhøjvej i Gellerup i Århus.

Storebroderen til den sigtede, 36-årige SC bekræfter over for Nyhedsavisen, at både SC og den anden sigtede, KS, jævnligt gik til fredagsbøn i moskéen. Nyhedsavisen erfarer, at også den tredje sigtede, en 40-årig dansk-marokkaner, ofte besøgte moskéen.

Radikal historie

Ifølge Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef for PET, så har netop Grimhøj-moskéen flere gange været et mødested for terrorsigtede.

»Det var her, at den danske Guantánamofange (Slimane Hadj, red.) gik til bøn. Vi ved også, at bankrøveren Mehari, som blev dømt for medvirken til et bankrøveri, hvis udbytte formentlig skulle bruges til at støtte terrorisme, havde sin gang i Grimhøj,« siger Hans Jørgen Bonnichsen, som mener, at terrorplaner ofte kædes med moskéer, fordi det er et naturligt mødested for en del muslimer.

»En moské er ikke stedet, hvor planerne bliver lagt. Men det kan godt være mødestedet, som starter en længere kædereaktion,« siger han.

Legitimt at bruge vold

Grimhøj-moskéen har blandt andet været i søgelyset på grund af de rabiate holdniger, som den tidligere imam Raed Hlayhel gav udtryk for i sine prædikener. Ifølge Tina Magaard, ph. d. ved Center for Multikulturelle Studier, har netop hans profil måske været med til at tiltrække yderligtgående personer.

»Man kunne forestille sig, at han med den retorik har tiltrukket mennesker, for hvem det er legitimt at bruge vold. Sigtelsen af de tre kunne tyde på, at der stadig kommer nogen i moskéen, der har den slags holdninger. Men hvor stor en del af de mennesker som kommer i moskéen, der abonnerer på den fortolkning af islam, ved vi jo ikke,« understreger Tina Magaard.

Ryddet op

Rabih Azad-Ahmad, som er formand for Multikulturel Forening i Århus, har selv tidligere haft problemer med Grimhøjs bestyrelse, men mener, at den har ændret sig.

»De var ikke til at tale med. Men efter Muhammedkrisen er der blevet ryddet op. De har fået en ny bestyrelse og en ny imam, og hele stedet virker for mig langt mindre rabiat end tidligere,« siger Rabih Azad-Ahmad, som beskriver den nye bestyrelse som mere udadvendt.

Da Nyhedsavisen besøgte Grimhøj-moskéen i går blev vi imidlertid venligt bedt om at gå. Det har heller ikke været muligt at få en udtalelse fra moskéens imamer om deres holdning til de formodede mordplaner mod Muhammedtegner Kurt Westergaard eller moskéens ry.

I går aftes holdt repræsentanter fra moskéen møde i aktivitetscenteret Globus 1 i Århus sammen med blandt andre forskellige muslimske foreninger.

»Det var et fint og konstruktivt møde, hvor de forskellige lokalforeninger blev enige om, at der skal manes til besindighed, og det er selvfølgelig vigtigt, at alle overholder dansk lovgivning. Vi er imod enhver form for vold, og hvis PET s mistanke holder stik, så vil man også på det skarpeste tage afstand fra det,« siger Rabih Azad-Ahmad, som er formand for Multikulturel Forening i Gellerup.

Mødet foregik i aktivitetscenteret Globus 1 i Århus kl 17, og deltagerne var muslimske foreninger, imamer og vigtige personligheder i området.

Debat om artiklen:
For at kommentere skal du være logget på Facebook. Logges på via "Kommenter via...", genindlæs siden
13.02-2008 | 22:13 af Henrik Clausen
Det var da godt at vi fik frataget den moské deres offentlige tilskud! Det er lovligt at argumentere for demokratiets afskaffelse og i et vist omfang at tale nedsættende om jøder og vantro .

Men der er ingen grund til at vi ligefrem skulle give dem penge til at gøre det for.
 
 
13.02-2008 | 22:26 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
13.02-2008 | 22:38 af Bruce1
Luk lortet!
 
 
13.02-2008 | 22:53 af Torben Petersen
NYHEDSAVISEN står der øverst på den papiromdelte udgave. Hvornår er det blevet en nyhed, at islam, moskéer og terror, er uløseligt forbundet med hinanden? (Tayb Erdogan: Minareterne er vore lancer, kublerne vore hjælme - og muslimerne vore soldater...Et citat der affødte en dom for tyrkiets præmiereminister, før han etablerede sit nuværende parti.)

Islam er en internationalt udbredt terrorbevægelse, hvis terror i hovedsagen udfolder sig i to retninger: Internt mod egne familiemedlemmer og eksternt mod ethvert ikke-muslimsk samfund.

Senest eksemplificeret ved konkrete mordtrusler, under islamisk autoritativ forvandling til realisering...mod den fremmeste bladtegner nogensinde i danmarkshistorien, Kurt Westergaard...

Islam er designet til indtrængen, bemægtigelse og ekspansion overalt, fra og med de første muslimer betræder fremmed territorie. Man opererer indenfor islam med nøjagtigt dette begreb, kaldet Dar el-Harb. Den forvandling et ikke-muslimsk samfund skal undergå undevejs, indtil total islamisk dominans har sat sig igennem og Dar el-Islam er opnået. Undevejs udfolder Ellemann erne, Seidenfaden er og Jørgen Bæk Simonsen er naturligvis i egenskab af tjenestevillige underkastede dhimmier, store bestræbelser på at nedtone den islazistiske hensigt. Vi skal voldbolles som en forsvarsløs mindrerårig og penetreres med det islamiske fænomen under små og naturlige klynk.

For det var nemlig ikke Deuche Dollars vi skulle bolles op med, som trubaduren Sebastian advarende sang om, under afstemningen om medlemskab af EU i -72. Det blev islam i stedet for. Og den pædofile profet Muhammed - og hans medietrænede, dygtige kloner - har altså overhovedet ingen kvababbelser over at forgribe sig på forsvarsløse mindreårige...Ingen kvababbelser overhovedet! For det er nemlig Allahs vilje...og fordring til enhver rettroende tvangsindrulleret og udstationeret koransoldat her i landet...også.

Vi afventer NYHEDER fra landets mest læste avis...Kun de absolut Ellemann sk indstillede kan endnu være i tvivl om hvad islam, ghettoer, moskéer og terror har at gøre med hinanden.
 
 
13.02-2008 | 23:12 af Henrik Clausen
Torben, jeg synes nu det er en fremragende nyhed at NA på lederplads erklærer at Jyllands-Posten har ret, Politiken tager fejl. Så er dén slået fast.

Det har længe været kendt at TS og hans venner på Rådhuspladsen er mere interesseret i at opretholde deres fine positioner og deres sikkert glimrende lønninger end at stille deres position og sikkerhed på spil for grundlæggende principper. Dette i stærkt modsætning til Danmarks Modigste Avis, der har til huse på Grøndalsvej i Viby J.

Men det ser ud som om Nyhedsavisen er stærkt på vej til samme position, med Tante Berlinger haltende bagefter under Lisbeth Knudsens venstresnoede lederskab.

Kraftfuld, principiel stillingtagen er en nyhed. En velkommen en.
 
 
13.02-2008 | 23:13 af (Slettet bruger)
Kommentar er blevet slettet.
 
13.02-2008 | 23:22 af Torben Petersen
Henrik Ræder Clausen. Det principielle udgangspunkt er, at alle moskéer er radikale. Enhver næsegrus head-banging i beundring og nedbøjet underkastelse for en notorisk krigsforbryder som profeten Muhammeds nulevende kloner praktiserer ER pr. definition radikalt - som udgangspunkt i relation til ethvert centralt element i Den Europæiske Menneskeretskonvention...

Islam er og forbliver et notorisk skrot-projekt, hvis fremtid burde stedes til evig hvile på Lisbjerg Forbrænding.
 
 
NYHEDSBREV
 
Interesserer du dig for nyheder om job og arbejdsliv, så prøv Avisen.dk's nyhedsbrev!
separator
Du kan naturligvis altid framelde dig igen, og vi deler ikke din mail med andre.
Læs vores forretningsbetingelser.
© Copyright 2013, Avisen Aps
Avisen.dk er ikke ansvarlig for indhold fra eksterne Internet sites