Taxikrig

De 5 værste sager: Så slemme er Uber

Sexisme, bagvaskelse, unfair konkurrence og løndumping. Danmarks nye taxa app Uber har en lang række skandalesager i bagagen.
5560 gange hyrede Uber-folk taxaturer fra konkurrenter og afbestilte dem igen på under et år. Det er bare en af de feje tricks, det nye taxaselskab bruger.
5560 gange hyrede Uber-folk taxaturer fra konkurrenter og afbestilte dem igen på under et år. Det er bare en af de feje tricks, det nye taxaselskab bruger. Colourbox

Taxa app'en Uber, der netop er blevet lanceret i Danmark, er allerede blevet meldt til politiet. Det er langt fra første gang, den kontroversielle app har været i myndighedernes og offentlighedens søgelys, skriver dr.dk.

Saboterer konkurrenterne

I hjemlandet USA er Uber blevet afsløret i at sabotere konkurrerenternes virksomheder. De hyrede folk til at bestille taxaer og aflyse turen igen. Det skete ifølge CNN mere end 5560 gange på under et år.

Lokker med lækre damer

I den franske by Lion er Uber blevet anklaget for at være sexistiske, fordi de reklamerede med, at man kunne bestille en taxa med en lækker dame bag rattet. På reklamerne var der billeder og videoer af kvinder i undertøj.

Sviner journalister til

I sidste uge kom en af Ubers topchefer galt afsted til et middagsselskab. Han foreslog at bruge en million dollars på at grave i en kritisk journalists privatliv for at finde noget, der kunne bruges til at svine journalisten til.

Snyder med drikkepenge

Det er ikke kun konkurrenterne, der er utilfredse med Ubers metoder, det er deres egne chauffører også. De har protesteret uden for virksomhedens hovedkontor i New York, fordi de var blevet snydt for drikkepenge.

Smidt ud af Tyskland

Løndumping og unfair konkurrence fik en dommer i Frankfurt til at udstede et forbud mod Uber i hele Tyskland. Dommen er senere blevet omstødt, men sagen kører stadig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.