DBUs signaler fremskyndede Olsens beslutning

Hvis Morten Olsen havde fornemmet interesse for en forlængelse med DBU, så havde han ikke annonceret sit stop.
- Det her handler om min følelse og fornemmelse. Men havde jeg en forhåbning om at få kontrakten forlænget, havde jeg ikke taget beslutningen, siger Morten Olsen til Ekstra Bladet.
- Det her handler om min følelse og fornemmelse. Men havde jeg en forhåbning om at få kontrakten forlænget, havde jeg ikke taget beslutningen, siger Morten Olsen til Ekstra Bladet. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Morten Olsen ville aldrig have annonceret sit kommende stop som landstræner tirsdag, hvis han havde på fornemmelsen, at toppen i Dansk Boldspil-Union (DBU) havde et ønske om at forlænge hans kontrakt.

Den 65-årige landstræner stopper senest efter næste års EM, når kontrakten med DBU udløber.

- Det her handler om min følelse og fornemmelse. Men havde jeg en forhåbning om at få kontrakten forlænget, havde jeg ikke taget beslutningen, siger Morten Olsen til Ekstra Bladet.

Landstræneren udtog tirsdag truppen til næste uges venskabskampe mod USA og Frankrig i lyset af en verserende pengekonflikt med spillerne, der kan betyde, at Olsen ikke kan gøre brug af sine bedste folk.

DBU-toppen med formand Jesper Møller og direktør Claus Bretton-Meyer i spidsen vil have landsholdsspillerne til at gå 17 procent ned i løn.

Landsholdsspillerne er parat til at få mindre udbetalt fra venskabs- og kvalifikationskampe mod at få flere penge, hvis Danmark kvalificerer sig til EM og VM. Ifølge DBU risikerer udgifterne til landsholdet at stige med 17 procent.

Morten Olsen har hidtil forholdt sig tavs til konflikten, men han åbner lidt op, da Ekstra Bladet spørger, hvorfor spillerne skal tjene så mange penge på at spille for landsholdet?

- Hvorfor skal Zlatan tjene 15 millioner euro (112,5 millioner kroner) netto om året? Det er, fordi pengene er der. Men de penge til vores spillere er på et helt andet niveau.

- I den konflikt, der kører, har jeg været ked af, at der ikke har været en tydelighed i, hvad der foregår.

- Pludselig hedder det sig, at fodboldspillere er grådige. De vil bare have mere og mere. Jeg kan sige, at de også spillede, hvis de ikke fik noget. På landsholdet er de alle Pierre-Emile Højbjerg, siger Olsen med henvisning til den 19-årige Augsburg-spiller, der på Twitter har meldt ud, at æren overskygger pengene.

- De vil alle spille, selv om de fik nul kroner. De er stolte af at spille på landsholdet. Men hvis DBU tjener en masse penge, skal spillerne også have del i dem, siger landstræneren.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.