DBU kritiserer landsholdsspillere: I forvrænger sandheden

Spillerforeningen forvrænger sandheden, når DBU beskyldes for at ville give forskellig løn til landsholdsspillerne, mener DBU's kommunikationschef. Men landsholdet afviser fortsat at underskrive ny lønaftale.
Fodboldlandsholdets anfører, Daniel Agger, og holdkammeraterne vil ikke underskrive en ny lønaftale med DBU. Vi vil have lige vilkår for spillerne, lyder landsholdets krav. I forvrænger sandheden, kritiserer DBU.
Fodboldlandsholdets anfører, Daniel Agger, og holdkammeraterne vil ikke underskrive en ny lønaftale med DBU. Vi vil have lige vilkår for spillerne, lyder landsholdets krav. I forvrænger sandheden, kritiserer DBU. Foto: Colourbox

Forhandlingerne mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og fodboldlandsholdet om en ny lønaftale spidser til.

DBU indleder nu en modoffensiv mod Spillerforeningen, som de seneste dage har kritiseret DBU for at ville gøre op med det grundlæggende princip om, at alle landsholdsspillere skal have det samme, når de løber på banen i de rød-hvide farver.

- Spillerforeningen forvrænger sandheden. De taler mod bedre vidende, og det er dybt problematisk, siger Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU, til Avisen.dk.

Daniel Agger: Helt udelukket med individuelle aftaler

På mandag udløber den deadline, som DBU har givet landsholdsspillerne til at underskrive en ny lønaftale, hvis de vil deltage i forårets landskampe.

Den nye aftale vil foruden en lønnedgang på 17 procent erstatte den tidligere kollektive aftale mellem DBU og Spillerforeningen med individuelle aftaler med spillerne.

Men en sådan aftale bliver ikke til noget, har flere fremtrædende landsholdsspillere slået fast de seneste dage.

Senest har midtbanespilleren William Kvist, der sidder med i A-landsholdets spillerråd, fredag lagt en video ud på Facebook, hvor han kalder DBU's præmis for en aftale "urimelig og urealistisk".

- Individuelle aftaler vil på sigt gøre, at nogle spillere tjener mere end andre. Og helt indlysende vil den kollektive aftaleret blive frataget os spillere og vores forening. Det ønsker vi ikke på landsholdet, siger William Kvist.

Også fodboldlandsholdets anfører, Daniel Agger, har over for Ekstra Bladet sagt, at det er "helt udelukket", at spillerne vil skrive under på individuelle aftaler.

- Vi vil gerne stå sammen som et hold. Vi kæmper for lige vilkår for alle i landsholdstruppen, siger Daniel Agger til Ekstra Bladet.

DBU: Det handler kun om sponsorer og fans

Men spillernes udlægning bliver blankt afvist af DBU. Ønsket om individuelle aftaler handler alene om at skabe større fleksibilitet i forhold til at bruge spillerne til arrangementer for sponsorer og fans, fastholder DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

- Det har aldrig været en del af den her aftale, at nogle spillere skal have mere end andre. DBU ønsker fortsat en aftale med solidariske vilkår, hvor alle spillere får en enslydende aftale, og det ved Spillerforeningen godt, siger Jakob Høyer og fortsætter:

- Jeg tror ikke, det er spillerne, men derimod Spillerforeningen, som er problemet.

DBU og Spillerforeningen mødtes torsdag til endnu et møde om sagen, uden at parterne nærmede sig hinanden. Efterfølgende kritiserede DBU-direktør Claus Bretton-Meyer Spillerforeningen for at eskalere konflikten ved at invitere hovedorganisationen LO med til mødet og gøre det til et fagforeningsanliggende.

DBU's forretningsudvalg og bestyrelse mødes fredag i Odense for at diskutere status i landsholdskonflikten.

I sidste ende kan konflikten betyde, at landstræner Morten Olsen får svært ved at finde spillere til A-landsholdet, når Danmark i slutningen af marts skal spille to testkampe mod henholdsvis USA og Frankrig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.