DBU har fået tilsagn fra nogle spillere

Nogle spillere var klar til at skrive under på DBU's aftale, men parterne genoptager nu forhandlingerne.
- Vi kan konstatere, at vi har fået nogle tilbagemeldinger, men vi ønsker også at honorere det ønske, der har været fra spillerne om at genoptage forhandlingerne, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.
- Vi kan konstatere, at vi har fået nogle tilbagemeldinger, men vi ønsker også at honorere det ønske, der har været fra spillerne om at genoptage forhandlingerne, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

DBU og Spillerforeningen er klar til en ny runde forhandlinger i håbet om at blive enige om en samlet landsholdsaftale.

Men selv om Spillerforeningen altså står fast på kravet om en kollektiv aftale, har enkelte spillere tilsyneladende været klar til at indgå på de vilkår, som DBU i første omgang havde lagt op til.

- Vi kan konstatere, at vi har fået nogle tilbagemeldinger, men vi ønsker også at honorere det ønske, der har været fra spillerne om at genoptage forhandlingerne, siger DBU's kommunikationschef, Jakob Høyer.

Så DBU har modtaget tilbagemeldinger fra spillere, som var klar til at indgå på jeres betingelser?

- Ja, men jeg ønsker ikke at uddybe hvor mange, og det er heller ikke det vigtige. Vi ønsker at få en samlet landsholdsaftale, siger Jakob Høyer.

DBU meldte 18. februar ud, at forhandlingerne om en ny, samlet aftale var brudt sammen, og at spillerne derfor hver især skulle give tilsagn, om de var klar til at gå 17 procent ned i løn og lave en individuel aftale med DBU frem for en fælles ordning.

Spillerne fik deadline til midnat 2. marts til at indgå på DBU's betingelser, "da vi ellers er nødt til at se bort fra dig på landsholdet til kampene i første halvår af 2015", stod der i den mail, 40-60 spillere fik tilsendt.

Men det ultimatum gælder ikke længere, og der var ikke tale om en trussel, men et tilbud, fastslår kommunikationschefen.

- Vi betragter det at spille på landsholdet som et tilbud, så vi har sendt spillerne et tilbud, og de måtte så melde tilbage, om de havde lyst, siger Jakob Høyer.

Nu skal parterne så tilbage til forhandlingsbordet i håbet om at lande en aftale inden 17. marts, hvor landstræner Morten Olsen skal udtage sit landshold til testkampene mod USA og Frankrig sidst på måneden.

- Vores udgangspunkt er fortsat, at DBU's økonomi er trængt både med hensyn til billetsalg og sponsorsalg.

- Vi håber, at vi sammen med spillerne kan blive enige om, at spillerne er til rådighed til både A-landsholdet og U21-landsholdet, der har vigtige venskabskampe, der skal afvikles, siger Jakob Høyer.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.