DBU-formand: Olsens afsked er værdig

DBU-formand, Jesper Møller, respekterer Morten Olsens beslutning om at stoppe omgående som landstræner.
Morten Olsen stopper som landstræner med øjeblikkelig virkning. Beslutningen bakkes op af DBU.
Morten Olsen stopper som landstræner med øjeblikkelig virkning. Beslutningen bakkes op af DBU. Foto: MIKKEL KHAN TARIQ/POLFOTO

Dansk Boldspil-Union, DBU, og Morten Olsen skilles som venner - i hvert fald udadtil.

Efter den glippede EM-kvalifikation meddelte Morten Olsen ved et pressemøde, at han stopper her og nu som landstræner for Danmark, og den beslutning bakkes op af DBU.

- Jeg har stor respekt for Morten og hans resultater. Det er vigtigt for både Morten og jeg, at afslutningen på hans flotte karriere i dansk fodbold sker på en værdig og ordentligt måde.

- Og jeg er personlig glad for vores samarbejde og den tætte dialog, vi har haft siden sommerferien, siger DBU's formand, Jesper Møller, i en pressemeddelelse.

Han er skuffet over den glippede kvalifikation til EM i Frankrig, som har været det klare mål i to år. Ifølge Jesper Møller er det ærgerligt både for landsholdet og holdets fans.

- Lige nu er vi alle meget skuffede over, at Danmark ikke er med til EM-slutrunden. Det gælder spillere og trænere - men også alle os andre, fans og alle i dansk fodbold.

- Midt i skuffelsen ønsker vi at sige stor tak til Morten Olsen for hans 15 år og 166 kampe som landstræner og hans 102 kampe som spiller.

- Morten har gjort en fantastisk og helt unik indsats for dansk fodbold og har en stor ære i landsholdets mange flotte resultater i hans tid som både spiller og træner.

- Jeg vil personligt gerne takke Morten for et godt samarbejde og en åben, ærlig dialog gennem alle årene, siger Jesper Møller.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.