DBU dropper igen ligalandsholdets vintertur

Økonomien er så presset i DBU, at der ikke er råd til at sende ligalandsholdet af sted denne vinter.
Landstræner Morten Olsen må undvære ligalandsholdets udlandstur denne vinter. Men det betyder ikke, at ligalandsholdet bliver nedlagt.
Landstræner Morten Olsen må undvære ligalandsholdets udlandstur denne vinter. Men det betyder ikke, at ligalandsholdet bliver nedlagt. Foto: JENS DRESLING/POLFOTO

Ligalandsholdet bliver for andet år i træk ramt af sparekniven i Dansk Boldspil-Union (DBU).

Landstræner Morten Olsen får således ikke mulighed for at teste de bedste hjemlige spillere på en tur til udlandet denne vinter.

DBU-direktør Claus Bretton-Meyer forklarer, at økonomien i øjeblikket er for presset.

- DBU har ikke opnået de ønskede indtægter de seneste år. Sidste år var der et underskud på 10 millioner, og i indeværende år er der også udsigt til et tilsvarende underskud, siger Bretton-Meyer til unionens hjemmeside.

- Derfor har vi været nødsaget til at kigge på vores organisation og aktiviteter, og her har vi blandt andet valgt at spare den årlige tur med ligalandsholdet, som er en stor udgiftspost, siger han.

Selv om vinterens tur er aflyst, så oplyser DBU, at ligalandsholdet ikke er blevet nedlagt.

Claus Bretton-Meyer har siden sin tiltrædelse i foråret været godt i gang med ændre og spare i organisationen.

Han lagde ud med at fyre kommunikationschef Lars Berendt og senere fulgte elitechef John Helt og udviklingschef Poul Gylling samme vej. Derudover kom det torsdag frem, at DBU fyrer yderligere ni medarbejdere.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.