DBU bekræfter: FC Vestsjælland har begæret sig konkurs

Den tidligere superligaklub FC Vestsjælland har begæret sig konkurs. Klubben får frataget seks point i ligaen.
Fodboldklubben FC Vestsjælland har begæret sig konkurs. Som det fremgår af billedet var end ikke efterårets pokalkamp mod FC København et tilløbsstykke i Slagelse.
Fodboldklubben FC Vestsjælland har begæret sig konkurs. Som det fremgår af billedet var end ikke efterårets pokalkamp mod FC København et tilløbsstykke i Slagelse. Foto: HOVE OLESEN PETER/POLFOTO

Den tidligere superligaklub FC Vestsjælland har begæret sig konkurs.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) i en meddelelse på sin hjemmeside.

Konkursbegæringen betyder, at klubben, der spiller i den næstbedste fodboldrække, bliver frataget point.

- Begæringen betyder, at klubben som konsekvens fratrækkes seks point fra den nuværende stilling jævnfør DBU's loves konkursbestemmelser, skriver DBU.

- Såfremt FC Vestsjælland finder finansieringen til fortsat drift, inden Skifterettens behandling, vil klubben ikke få fratrukket yderligere point, lyder det videre.

Hvis fodboldklubben finder en redningsplan og får den godkendt, vil klubben blive fratrukket yderligere tre point.

Hvis klubben går konkurs, får det til gengæld vidtrækkende konsekvenser for en eventuel tilbagevenden til topfodbold i Danmark.

- Såfremt det ikke lykkes FC Vestsjælland at sikre fortsat drift, og Skifteretten dekreterer FC Vestsjælland konkurs, vil holdet omgående blive trukket ud af Bet25 Ligaen (1. division), og holdet vil blive taberdømt 0-3 i de resterende spillerunder i sæsonen 2015/16.

- I givet fald vil modstanderholdene i de resterende spillerunder blive tildelt 3 point og målscoren 3-0. I givet fald vil FC Vestsjælland, ved afslutningen af turneringen 2015/16, blive tvangsnedrykket to rækker med tillæg af virkningen af den slutplacering holdet opnår i Bet25 Ligaen, skriver DBU videre.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.