David Trads til Pia K.: 'Rottereden' er ikke i EU, men i DF-ledelsen!
"Hvis jeg skulle pege på nogen ’rotterede’, som jeg kan få øje på netop i disse uger, ja, så må det sandt for dyden være partiledelsen i Dansk Folkeparti," skriver David Trads i et blogindlæg.

Af David Trads
SE ALLE BLOGINDLÆG

JEG FALDT fornylig over en grim historie om en frygtelig rotterede i et privat hjem i Helsingør Kommune:

Et gigantisk antal rotter havde, ifølge nyheden i Politiken, etableret deres grimme reder i et hønsehus i baghaven, i kælderen, på loftet, i stuen – og de havde gravet gulvbrædder op og bygget redder i meget af stuen og kælderen.

Der blev fundet rotteafføring svarende til fem trillebøre, fortalte Erik Månsson, kommunens skadedyrschef, og rotterne havde ædt sig gennem hønse- og fuglefoder i et udhus. Mere end 300 rotter blev fundet i hjemmet – og skadedyrchefen kom med et skarpt budskab:

”Det store budskab i det her, at anmelder man ikke rotterne kan det udvikle sig til virkelig meget.”

Da jeg – virkelig – ikke kan lide rotter, stavede jeg mig igennem hele artiklen og nærstuderede de illustrative fotos af alle de nu døde møgdyr. Det var ulækkert. Afskyvækkende. Ubehageligt.

Derfor ved jeg præcist, hvilket billede som Pia Kjærsgaard, stifter af Dansk Folkeparti, nu formand for Folketinget, ønskede, at vi skulle danne os, da hun i Debatten på DR2 hældte følgende skidtspand ud over EU – midt under en debat om DF’s egen svindel med EU-penge:

”Hvis vi i Dansk Folkeparti, fordi vi har dummet os - og det har vi - kunne være med til, at der blev åbnet for, hvad er det egentlig, der foregår nede i den rotterede, så tror jeg, det ville være en rigtig god gerning.”

DET VAR dog noget af et udtryk – ’en rotterede’ – som fru Kjærsgaard her diskede op med. Hun kalder simpelthen EU for en rotterede – sådan en, jeg beskrev oven for, at Helsingør Kommune havde fået bugt med:

Et sted, hvor sygdomsbefængte gnavere æder sig gennem al den gratis føde, de kan finde, alt i mens de bygger reder og ødelægger alt omkring sig. De eneste, de tænker på, er skadedyrets syge egenart – nemlig at overleve ved at smadre alt omkring sig, som andre har bygget op.

Det er sådan, at Pia Kjærsgaard ser EU: Skadedyr!

Tænk: Jeg ser EU som noget helt, helt andet: Som den organisation, der side om side med forsvarsalliancen NATO, har sikret fred, stabilitet, frihed, vækst og fremgang på vores kontinent siden Anden Verdenskrigs afslutning.

EU har ikke raget til sig. EU er faktisk – i sammenligning med alle andre statsapparater eller internationale organisationer – billig. EU er – for nu at blive i Kjærsgaards jargon – i den grad et nyttedyr. Sådan et, der hjælper os med at nedkæmpe skadedyrene.

HVIS JEG skulle pege på nogen ’rotterede’, som jeg kan få øje på netop i disse uger, ja, så må det sandt for dyden være partiledelsen i Dansk Folkeparti – for som en flok ’skadedyr’ har de alle til hobe været med til uretmæssigt at hive skattekroner op af mine og dine lommer:

Partiformand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup, næstformand Søren Espersen, europa-parlamentariker Morten Messerschmidt og, ikke at forglemme, kassereren i alle EU-fondene (reelt skuffeselskaber), den unge Anders Vistisen.

Dansk Folkeparti har raget mange hundredetusinder, måske endda millioner, af dejlige EU-kroner til sig. Penge, som de – ifølge en seriøs mistanke fra Europa-Parlamentets svindelkontor – måske endda har svindlet sig til.

Sagt meget enkelt: Dansk Folkeparti har angiveligt bildt Europa-Parlamentet ind, at de penge, der søgte og fik bevilget, skulle gå til EU-formål, mens de i virkeligheden blev brugt til alt muligt andet.

Den slags kaldes også for fup!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.