David Trads til EL-profil: Ondskabsfuld? Det kan du selv være!
Det provokerer blogger David Trads, når Enhedslistens Finn Sørensen kalder Socialdemokratiet for ondskabsfuldt.

Af David Trads
SE ALLE BLOGINDLÆG

ÅH, JEG ved godt, at man skal tale ordentligt om hinanden, men når nu Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører Finn Sørensen kalder Socialdemokratiet for ’ondskabsfuldt’, så er det svært at holde den gode tone.

Se Finn Sørensens svar på David Trads' kritik her.

Tillad mig at rippe op i fortiden – for hvis det samfund, som gammel-kommunisten Finn Sørensen kæmpede for i halvdelen af sit liv, var blevet til virkelighed, så ville vi i dag leve i kommunistisk-leninistisk-maoistisk armod:

Frem til 1983 var Sørensen nemlig med i ledelsen af Kommunistisk Arbejderparti Marxistisk Leninister. Et parti, som syntes, at selv DKP og Sovjetunionen var småborgerlige. En samling, der mente, at Stalin var 70 procent god, som de formulerede det.

Forbilledet var imidlertid det Kina, som Mao Zedong styrede. Diktatoren, som forarmede det meste af sit land og dræbte millioner af egne medborgere. Den virkeliggjorte kommunisme i yderste potens. Et sted, hvor politiske modstandere blev indespærret og henrettet.

Ja, undskyld, at jeg trækker det så skarpt op, men det er jo for pokker sådan, det var. Finn Sørensen, i dag 70 år, var, frem til han var en voksen mand på 37 år, fortaler for en ’revolution,’ som var så omsiggribende, at selv Moskvas kommunister syntes, det var for meget.

DET PROVOKERER mig ærligt talt, når sådan en gammel-kommunist, ja, rent ud sagt en mand, som hyldede autoritære regimer helt frem til 1980erne, kan få sig selv til at bruge et så hårdt begreb som ’ondskabsfuld’ om Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen.

I alle de år, hvor Finn Sørensen hyggede sig i sin kommunist-oase – ud over de fornøjelige kammerater i sit revolutionære parti også som fagforeningsboss – var det jo netop socialdemokrater, som hindrede, at hans fantasier blev til virkelighed.

Havde det ikke været for ’småborgerlige socialdemokrater’, som bekæmpede kommunismen og al dens uvæsen ude på arbejdspladserne som tillidsfolk og i det politiske system, så var flere måske faldet for fristelsen for hans antidemokratiske dystopi.

Havde det ikke været for typer som Thomas Nielsen i LO, Lillian Knudsen i Kvindeligt Arbejderforbund, Anker Jørgensen, Svend Auken, Poul Nyrup Rasmussen og hvad nu ’klasseforræderne’ ellers hed, så ville vi virkelig have risikeret at leve i et ondskabsfuldt land:

SÅ VILLE typer som Finn Sørensen måske have fået held til at revolutionere Danmark. Så ville vi måske have levet i et samfund uden privat ejendomsret, uden ytringsfrihed, uden demokrati.

Det er præcist den slags ’ondskabsfuldt’ samfund, som jeg er så glad for, at Socialdemokratiet - og med dem mange andre - historisk har bekæmpet. Kald det bare ’småborgerligt’. Kald det bare ’klasseforræderi’. Kald det bare ’revisionistisk’.

Men kald ikke den socialdemokratiske kamp for ’ondskabsfuld.’

Det, som Socialdemokratiet står for, er selvsagt ikke perfekt – og det er helt okay at kritisere partiet. Men det er simpelthen ikke til at tage seriøst, når en gammel-kommunist stempler den socialdemokratiske formands beskæftigelsespolitik som ’ondskabsfuld.’

For ondskabsfuld: Det kan du selv være, Finn Sørensen!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.