David Trads langer ud efter Lars Seier: Hvordan kan du pege på Trump?
Folk, som burde vide bedre, burde ikke kunne få sig selv til at støtte Donald Trump, mener David Trads, der langer ud efter Lars Seier.

Af David Trads
SE ALLE BLOGINDLÆG

Da jeg for nylig skrev, at tiden er inde til et opgør med de vulgært rige, blev det forventeligt nok taget ilde op af de…nå, ja, vulgært rige:

Jesper Buch, multimillionæren bag ’Just Eat’, kalder mig en ’klaphat’, og Lars Seier Christensen, milliardæren fra Saxo Bank, stempler mig som ’tosse’, ’tåbelig’ og ’intellektuelt lavstammet.’ Nå, dem om det. De må kalde mig, hvad de vil. Folk siger såmænd værre ting.

Men, der er noget, jeg virkelig ikke bryder mig om, fordi det faktisk er dødsensalvorligt:

Det er, når folk, som burde vide bedre, kan få sig selv til at støtte Donald Trump, den fascistoide reality-stjerne og rigmand, som ser ud til at blive Republikanernes kandidat til det amerikanske præsidentvalg i november i år!

Og, kære venner, det er præcist, hvad Lars Seier gør i et Facebook-opslag fra den 4. maj:

Først konstaterer han, at valgkampen godt kan gøre ham ’chokeret’ – men omvendt er ’det efterhånden længe siden, vi har haft en kompetent mand ved roret’ i USA. Really? Er Barack Obama inkompetent? Var Bill Clinton inkompetent?

Under hashtagget #neverclinton fejer den danske rigmand Hillary Clinton af banen – for hun er, ifølge Seier, bare ’en kvinde, de fleste hader’. Det er ikke, fordi han elsker Trump, men efter at have tænkt sig om, kommer han frem til en anbefaling:

’Der må jeg nok pege på Trump, trods alt. Han har dog forstand på forretning.’

Ved Seier slet ikke, hvem Trump er – og hvilke uhyrligheder, han er kommet med i de forløbne måneder?

Lad mig repetere bare en smule:

Trump vil indføre totalt indrejseforbud for muslimer! Trump kalder mexicanere for voldtægtsforbrydere! Trump vil massedeportere millioner af indvandrere! Trump vil blæse på Geneve-konventioner og indføre tortur! Trump vil ikke udelukke atombomber over Europa!

Trump hylder Putin! Trump siger, at kvinder skal straffes for abort! Trump begejstres over, at demonstranter får tæv! Trump fejer kvindelige journalister af banen som ’menstruelle’! Trump håner handicappede! Trump kalder arbejdsløse for ’tabere.’ Og så videre og videre!

Jeg håber, at Seier i al sin travlhed har misset alle disse absurde udtalelser – for jeg kan virkelig ikke forestille mig, at han virkelig bakker op om den slags? Måske tager jeg fejl:

For måske har Seier fulgt nøje med – og tænker vitterligt, at Trump er en hel fin fyr, eller i det mindste langt bedre end Hillary, som han åbenlyst foragter. I givet fald udtryk for en farlig politisk kurs, idet en præsident Trump vil kunne smadre Vesten, som vi kender den.

’Det skal nok gå alt sammen,’ lyder det beroligende og afslutningsvis i Seiers update.

Jeg er ikke rolig:

Ét er, at den skøre amerikanske højrefløj – husk på Trump trods alt kun har fået 11 millioner stemmer i primærvalget ud af en befolkning på 310 millioner – støtter ham. Noget helt andet er, hvis der virkelig findes indflydelsesrige folk i vores land, som foretrækker Trump.

Det gør Lars Seier – manden, som har blandt andet har givet os Saxo Bank, Ayn Rand Instituttet og, nå, ja, Liberal Alliance – og det synspunkt synes jeg, for nu at bruge mandens egne ord er udtryk for ’tosserier’, ’tåbeligt’ og ’intellektuelt lavstammet.’

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.