David Trads: I har raget til jer, DF-pampere!

Af David Trads
SE ALLE BLOGINDLÆG

DER ER ET dejligt dansk udtryk, som falder mig naturligt at bruge i disse dage:

Går den, så går den!

Sådan må de have tænkt i Dansk Folkeparti, mens de har forsøgt at svindle, snyde og rage til sig af EU’s midler. Der er faktisk ikke rigtigt nogen grænse for, hvad pamperne i det parti har bedt dig og mig og andre europæiske skatteborgere om at betale:

Et mediekursus. En bustur for partimedlemmer. Et lejet skib. Ophold på dyre kursuscentre. Med meget mere. Givet meget, vi endnu ikke aner!

Pengene er fisket op af Europa-Parlamentets kasse – og det må man ikke. Penge derfra skal gå til aktiviteter, som udelukkende handler om EU, og som skal være åbne for andre end DF-eliten. I dag ved vi, at DF-toppen fandt en smart vej til at kanalisere penge ned i partikassen:

Via MELD – på papiret en slags europæisk partioverbygning, men reelt noget, der mest ligner en slags DF-skuffeselskab – flød hundredtusinder, ja, måske millioner af kroner, ud af EU og ind i DF.

Morten Messerschmidt, den smarte jurist, vidste lige, hvordan den sag skulle kringles:

DER BLEV holdt fiktive generalforsamlinger. Der blev skrevet mødedeltagere, som ikke var med, ind i referatet. Der blev tildelt forkerte nationaliteter til medlemmer, så det så fælleseuropæisk ud. Der blev givet fine betroede tillidsposter til folk, som ikke anede det.

I dag vælter skeletterne så ud af skabet – og i et forsøg på at inddæmme skandalen sender Dansk Folkeparti nu checks afsted til Bruxelles, fordi de ’er kommet til at rode i papirerne’!

Ærligt talt, så ser det unægtelig ud, som om at det først er nu, hvor partitoppen er taget med fingrene nede i klejnekassen – hvor det står klart, at ’går den, så går den’ ikke holder – at DF-pamperne indser, at de har begået endog meget alvorlige fejl.

Det er efterhånden mere end svært at forestille sig, at DF-toppen ’bare’ har begået fejl. Stadig mere tyder af alt det, som Ekstra Bladet og DR Nyheder har gravet frem, giver det klare indtryk, at partiet har forsøgt at snyde, svindle og rage til sig:

OG DET ER ikke bare den indtil for nyligt egenrådige Morten Messerschmidt, som står bag. Partiformand Kristian Thulesen Dahl, gruppeformand Peter Skaarup, næstformand Søren Espersen, og, måske, også Pia Kjærsgaard, nu Folketingets formand, synes hvirvlet ind.

Anders Vistisen, den sølle mand, der har taget over som DFs leder i Parlamentet, kæmper bravt for at mindske skandalen. Han afviser at lægge dokumenter frem – for, som han siger, hvem skulle dog være interesseret i detaljer om for eksempel, hvilken menu der er betalt for?

Tja, det er vi faktisk mange, der efterhånden er – for hvor starter og slutter skandalen egentlig? Hidtil er det udelukkende på grund af ihærdigt journalistisk gravearbejde, at vi ved, hvordan DF har raget til sig af midler, de ikke burde have haft. Hvad mere gemmer der sig?

VI VED JO alle sammen godt, hvor ivrige DF normalt er for at få alt lagt frem…altså når det er andre partier, som er i knibe. Hvem husker ikke Thulesen Dahls krav om, at Lars Løkke Rasmussen, dengang oppositionsleder, skulle lægge alt om sine skandaler frem?

Lige nu må vi konstatere, at Dansk Folkeparti har givet ny mening til dets valgslogan om, at ’Du ved, hvad vi står for’:

#1: DF har fingrene nede i klejnekassen!

#2: DF er på flugt fra ansvar!

#3: DF er altid i flyverskjul, når det gør ondt!

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til [email protected].

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.