David Trads: Hvor dum har Støjberg lov at være?

Af David Trads
SE ALLE BLOGINDLÆG

Af David Trads 

Det er slemt nok, at der findes danskere, som begår hærværk mod en muslimsk efterskole ved at skrive ’Fuck islam’ på murene og male skydeskiver på vinduerne , men det er endnu værre, at udlændingeminister Inger Støjberg benytter hærværket til at skælde ud på…muslimer.

Mina Hindholm Efterskole, som ligger i Fuglebjerg på Sydsjælland, er den første muslimske i landet – og dets elever og forældre er dybt rystede efter overgrebet, som fandt sted natten til lørdag. Ahmed Deniz, forstanderen, kalder det ’meget ubehageligt.’ Det tør nok siges.

Den slags hærværk – om den begås mod muslimske, jødiske, kristne eller sekulære institutioner – er naturligvis forkastelig. Særligt, selvsagt, når det går ud over børn. Politiet, som undersøger sagen, siger, at det ’måske er drengestreger.’ Uanset hvad bør der lægges maksimal afstand.

Derfor glædede det mig - et øjeblik - da jeg på facebook så Støjberg skrive, at Danmark er bygget på frihedsrettigheder, så man blandt andet kan tro og praktisere den religion, man vil:

”Derfor tager jeg stærkt afstand fra nattens hærværk på Mina Hindholm Efterskole. Ligesom det ikke hører nogen steder hjemme at skrive skældsord, true og nedgøre kristendommen, så hører det på samme måde heller ingen steder hjemme, når det sker for muslimer i Danmark.”

Så langt så godt – og havde udlændingeministeren, som af årsager, jeg ikke forstår, også har titel af integrationsminister, dog bare stoppet der.

Men, ak, nej:

Støjberg forsømmer aldrig en lejlighed til at hælde en skidtspand ud over danske muslimer – for se en gang, hvad hun fortsatte med at skrive i sin update:

”Det eneste, der forlanges, er blot, at synet på frihedsrettighederne går begge veje. At man også som muslim i Danmark respekterer og lever efter disse rettigheder.? Vi lever i et land bygget på et fundament af frihedsrettigheder. Man kan tro på, hvad man vil, sige og tegne, hvad man vil, og her er ligestilling mellem kønnene. Oven på dette kan man bygge sit eget liv. Men man kan ikke slå hul på selve fundamentet ved at bruge sin religion til at gøre skade på andre, eller skubbe sin tro foran sig i argumentationen for f.eks. at opnå særlige rettigheder.”

Hvorfor i alverden finder Støjberg dog anledning til at fremsige denne generelle mistænkeliggørelse af danske muslimer – midt i en update, som egentligt handler om at lægge afstand til et groft hærværk mod en muslimske efterskole?

Mon ikke – selv om vi ikke kender gerningsmændene bag hærværket – vi godt kan afvise, at det er ’muslimer’, som har malet ’Fuck Islam’ og den slags på efterskolens vægge? Mon ikke vi kan antage, at der er tale om dem, som Støjberg plejer at kalder ’danske-danskere’?

Er Støjberg totalt blottet for empati? Tænker hun slet ikke over det signal, hun sender?

At hun benytter et overgreb mod muslimer til at levere sit eget overgreb på muslimer!

Tænk hvad hærværksmændene mon tænker? Det ville ikke undre mig, om de tænkte, at det som Støjberg skriver, nærmest undskylder deres udåd.

Den rigtige besked fra ministeren i dette tilfælde ville selvsagt have været uforbeholden støtte til den muslimske efterskole, dens elever, lærere og forældre – og så en røffel til de ballademagere, som står bag hærværket.

Det, som Støjberg her gør, er så dumt, at det ville svare til først at støtte et offer for voldtægt for umiddelbart bagefter at mistænkeliggøre selvsamme offer.

Jeg har før udlovet en is til den person, der finder en lejlighed, hvor Støjberg siger noget pænt om danske muslimer eller noget positivt om integration. Min inbox er stadig åben – og tom…

Dette er et blog-indlæg og ikke et udtryk for Avisen.dk's holdning. Hvis du finder, at bloggen er æreskrænkende eller indeholder injurier, så send en mail til tip@avisen.dk.

Om David Trads

Tidligere blandt andet chefredaktør på Information og Nyhedsavisen; Moskva-korrespondent og politisk redaktør på Jyllands-Posten; udviklingschef og USA-korrespondent for Berlingske; indlandsredaktør i DR Nyheder; redaktionschef for metroXpress og global udviklingsdirektør for Metro International: vært for ‘Hos Trads’ på tv2.dk. Har blandt andet skrevet: ‘Danskerne først! – en fortælling om Dansk Folkeparti’ i 2004; ‘Islam i flammer – danskerne og det muslimske oprør’ i 2006; og ‘Klimatruslen – set fra Danmark’ i 2008. Har holdt foredrag og kurser om alt fra politik til ledelse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.