David Beckham erklærer: Jeg er royalist

Fodboldikonet David Beckham kalder den britiske dronning Elizabeth for en fantastisk kvinde og hylder samtidig monarkiet.
Den selverklærede royalist, den tidligere fodboldspiller David Beckham, ses her med fru Victoria til brylluppet mellem prins William og hertuginde Kate i 2011.
Den selverklærede royalist, den tidligere fodboldspiller David Beckham, ses her med fru Victoria til brylluppet mellem prins William og hertuginde Kate i 2011. Foto: /AP

Han er tidligere konge af grønsværen, og hun er det britiske overhoved.

Fodboldspilleren David Beckham er dybt fascineret af dronning Elizabeth, som han er fuld af beundring over.

- Dronning Elizabeth er en fantastisk kvinde. Jeg er en vaskeægte traditionsbunden type og en ægte royalist, erklærer den tidligere fodboldstjerne og fortsætter sine roser om den britiske monark til avisen The Sunday Times:

- Jeg har været på besøg på Buckingham Palace og mødt Dronningen flere gange, og det er simpelthen noget af det bedste, jeg nogensinde har oplevet, siger Beckham.

Den forhenværende Manchester United-spiller fortæller, at hans opdragelse har været med til at forme hans stolthed og begejstring for det britiske kongehus.

- Mine bedsteforældre har opdraget mig til at være royalist. De fik hele familien til at samle sig omkring fjernsynet juledag, når Dronningen holdt sin årlige tale. De har også taget os med foran slottet for at se soldaternes vagtskifte, mindes Beckham.

I 2003 blev fodboldstjernen hædret med en "Order of the British Empire"-grad for sine talenter på boldbanen. Han kaldte dengang ordenen "den største ære, han nogensinde havde fået," og med til overrækkelsen var blandt andet hans bedsteforældre.

I øvrigt var Beckham og hans kone, designeren og tidligere "Spice Girl" Victoria Beckham, inviteret med i kirken til brylluppet mellem prins William og hertuginde Kate i 2011.

Prins William og David Beckham har flere gange arbejdet sammen omkring velgørenhedsprojekter.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.