Danskernes dom: Her er den dårligste partileder

Hver femte dansker giver dumpekarakter til de konservatives leder Søren Pape i årlig partileder-måling.
Æv. Endnu engang giver danskerne dumpekarakter til de Konservatives leder Søren Pape den årlige partileder-bedømmelse. 
Æv. Endnu engang giver danskerne dumpekarakter til de Konservatives leder Søren Pape den årlige partileder-bedømmelse.  Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/Arkiv

Dumpet af danskerne.

Søren Pape Poulsen fra de Konservative er landets dårligste partileder, når det kommer til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig leder, viser ny måling.

Med en gennemsnitskarakter på 3,5 på syvtrinsskalen er Søren Pape endnu engang bundskraber i danskernes bedømmelse af landets politiske ledere, som Ugebrevet A4 bringer for sjette år i træk.

Den konservative leder kan dog trøste sig med, at han er steget en smule i popularitet i forhold til sidste års måling. Her lød karakteren på 3,2.

Det ændrer dog ikke ved, at han i år indtager positionen som landets dårligste partileder, en plads, der sidste år gik til Lars Løkke Rasmussen (V).

Brænder ikke igennem

Også tidligere konservative partiledere som Lene Espersen og Lars Barfoed har været bundskrabere i tilsvarende målinger, og det får valgforsker på Aarhus Universitet, Rune Stubager til at understrege, at partiet stadig er i dyb vælgerkrise.

- Når Søren Pape får så ringe en årskarakter af vælgerne, illustrerer det, at Konservative er et parti med mange og store udfordringer. Og vælgernes bedømmelse af Søren Pape viser også, at han ikke brænder igennem for alvor, siger Rune Stubager.

Ifølge målingen, der er foretaget af Analyse Danmark for Ugebrevet A4, giver hver femte af de 1.000 repræsentativt udvalgt danskere Søren Pape dumpekarakteren 00 eller -3 på den såkaldte syvtrinsskala.

I målingen er danskerne blevet bedt om at bedømme hver partileders evne til at forvalte sit embede og være en dygtig og troværdig leder.

Sidste års taber Lars Løkke Rasmussen (V) lander i år på næstsidste-pladsen i målingen med en gennemsnitskarakter på 3,6.

Tulles nedtur

På toppen af listen troner Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen med gennemsnitskarakteren 6,4. Dermed er det første gang, at Enhedslisten kan bryste sig med at have Danmarks bedste partileder.

På andenpladsen kommer Socialdemokraternes Mette Frederiksen, der hos danskerne scorer karakteren 6,2.

Årets nedtur tilfalder Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl, hvis popularitet er styrtdykket siden sidste år.

Der fik han den flotte karakter 7, 1 og blev dermed kåret som landets bedste partileder. Men efter et år med valg-sejr og efterfølgende beskyldninger om løftebrud er Kristian Thulesen Dahl rykket ned på en tredjeplads med karakteren 5,2.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra partileder Søren Pape (K), der af princip ikke udtaler sig om meningsmålinger.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.