Danskerne vil dyrke sport i ferien

Knap halvdelen af danskerne dyrker sport, når de holder ferie
Vi gider ikke kun bruge ferien på at slappe af. Ferien er også det tidspunkt, mange danskere har tid til at dyrke motion.
Vi gider ikke kun bruge ferien på at slappe af. Ferien er også det tidspunkt, mange danskere har tid til at dyrke motion. Colourbox

Når danskerne holder ferie, er det langt fra kun for at dase på stranden eller nyde kølige drinks i skyggen.

Mange forbinder nok ferie med at dase på stranden, sove længe eller nyde en kølig drink under parasollen, men for mange danskere betyder ferie dog ikke kun ren afslapning, men også tid til motion.

Se hvem der tog 1200 selfies på sin ferie. Læs mere på kigind.com

For knap halvdelen af danskerne (45 pct.) dyrker sport, når de er på ferie. Det viser en ny undersøgelse foretaget af hoteleksperten Hotels.com blandt over 1.000 danskere over 18 år fra hele landet.

Svømning hitter hos danskerne

At blive kølet ned med en tur i poolen eller at nyde det krystalklare havvand er for mange danskere en fornøjelse på ferien, og svømning er da også den motionsform, som flest danskere dyrker, når de er afsted (25 pct.).

Også løb er en populær sportsgren hos de ferieglade danskere. Mere end hver tiende dansker (11 pct.) spænder løbeskoene på og nyder ferien på landevejene. Derefter følger cykling, da næsten samme andel (10 pct.) fortæller, at de holder sig ferieaktive på cyklen.

Tag testen. Hvilken sport passer dig? Læs mere på østrogen.dk

Danskere fra hovedstaden er de mest aktive på ferien

Selvom danskerne generelt er glade for motion på ferien, er det især indbyggerne i Region Hovedstaden, som har taget fænomenet om den aktive ferie til sig.

Hver anden indbygger i København (50 pct.) dyrker nemlig motion, når de er afsted på ferie, og det placerer dem som nr. 1 på listen over områder i Danmark, hvor fleste indbyggere dyrker motion under en ferie. Nordjylland er derimod den landsdel, hvor færrest indbyggere (36 pct.) pakker løbeskoene, svømmer i poolen eller dyrker anden form for motion på ferien.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.