Danskerne: Vi har nok offentligt ansatte, tak

Flere end halvdelen af danskerne mener, der skal være færre eller det samme antal offentlig ansatte fremover, viser en meningsmåling.
Den borgernære velfærd skal man ikke pille ved, mener Altingets politiske redaktør. En måling for Altinget viser dog, at et flertal af danskerne ikke ønsker, der skal være flere offentligt ansatte.
Den borgernære velfærd skal man ikke pille ved, mener Altingets politiske redaktør. En måling for Altinget viser dog, at et flertal af danskerne ikke ønsker, der skal være flere offentligt ansatte. Foto: Torkil Andersen, Scanpix/arkiv

Et flertal af danskerne mener ikke, at den offentlige sektor skal udvides med flere ansatte.

Det viser en meningsmåling, som Norstat har lavet for Altinget. Her svarer 20 procent, at antallet bør falde, mens 37 procent mener, at det nuværende niveau er passende.

Jacob Jensen, der er kommunalordfører for Venstre mener, at undersøgelsen viser, at partiet er i tråd med danskerne, når de ønsker nulvækst:

- Jeg er da glad for resultatet, fordi det bekræfter mig i, at Venstre har lagt den rigtige linje, når vi siger, at vi helst ikke vil have vækst i de offentlige udgifter,” siger han til Altinget.

Holdningen til hvor stor den offentlige sektor bør være skiller V og S og vil formentlig blive et hedt emne i den forestående valgkamp. Socialdemokraterne har lagt op til en vækst på 0,6 procent om året frem til 2020.

Ifølge Altingets politiske kommentator vil det være vigtigt for Venstre, hvordan en eventuel nulvækst bliver udmøntet:

- Det er helt afgørende, om man skærer ned på sosu-assistenten eller på en mere diffus stilling som mellemleder højere oppe i systemet. I det øjeblik man skærer ned på den mere borgernære velfærd, tror jeg, det fører til en stor modstand, siger han til Altinget.

Kilde: Altinget

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.