Danskerne: Vi er bange for sygdom, ikke terror

En ny måling fra Megafon viser, at sygdom hos en selv eller de nærmeste, er kilde til stor bekymring danskerne. Til gengæld er næsten ingen bange for terror.
Sygdom hos os selv eller vores nærmeste er noget af det, der bekymrer os mest, viser en ny undersøgelse fra Megafon.
Sygdom hos os selv eller vores nærmeste er noget af det, der bekymrer os mest, viser en ny undersøgelse fra Megafon. Foto: Morten Stricker, Scanpix/arkiv

Risikoen for at blive plaget af alvorlig sygdom er noget af det, der tynger danskerne allermest i hverdagen.

Det viser en meningsmåling, Megafon har lavet for Dansk Sygeplejeråds nyhedsbrev Synergi, der udkommer i morgen.

Næsten to ud af tre siger, at sygdom hos dem selv eller en af deres nærmeste er blandt det, der bekymrer dem allermest. Hver tredje er bange for at blive dræbt eller skadet i en trafikulykke.

Dansk Sygeplejeråds formand Grete Christensen hæfter sig ved, at så mange danskere frygter sygdom. Det er nemlig i lang tid gået den gale vej med effektiviseringer på sygehusene, mener hun og peger på, at der også lige nu er gang i aktuelle sparerunder, der kan ramme de danskere, der bliver syge.

“Det kan ikke undgå at gå ud over patienterne. Det skaber usikkerhed omkring, hvad man kan forvente, hvis man bliver ramt af en alvorlig sygdom,” siger Grete Christensen til Synergi.

Hvor sygdom er noget af det, som kan fremkalde spøgelser i hovedet på danskerne, så er frygten for at blive dræbt eller skadet af terror nærmest ikke eksisterende.

Flere end 2000 danskere har svaret, og sygdom topper listen over bekymringer. Hvor sygdom er noget af det, som kan fremkalde spøgelser i hovedet på danskerne, så er frygten for at blive dræbt eller skadet af terror nærmest ikke eksisterende.Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.