Danskerne til DR og TV 2: Find på noget nyt!

Et stort flertal finder det dødsygt eller irriterende med de mange genudsendelser i tv, viser ny måling. Men tv-stationerne beroliger: I år er der langt færre genudsendelser end sidste år.
Danskerne er ikke vilde med de evindelige genudsendelser i tv om sommeren. Men i år er anderledes, lover tv-stationer. 
Danskerne er ikke vilde med de evindelige genudsendelser i tv om sommeren. Men i år er anderledes, lover tv-stationer.  Foto: Scanpix/Arkiv

Det er sommertid og dermed højsæson for genudsendelser i tv. Noget, der ofte får danskerne til at brokke sig.

Og i år er ingen undtagelse.

I en ny meningsmåling, lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk, svarer 37,6 procent af de 1021 repræsentativt adspurgte danskere, at de finder det dødsygt med de mange genudsendelser - og at tv-stationerne burde stramme op.

33,3 svarer, at genudsendelser i tv er irriterende, men et mindre problem for dem.

Hos Dansk Folkeparti er medieordfører Morten Marinus (DF) også træt af sommerens mange genudsendelser. Han mener især, det er et problem for licensbårne DR:

- DR har jo alt for mange kanaler, som de især om sommeren har problemer med at få fyldt ud, siger Morten Marinus til Avisen.dk.

Færre genudsendelser end normalt

Der ser dog ikke helt så slemt ud med genudsendelserne som sidste sommer. Både TV 2 og DR ud, at de har færre genudsendelser og flere nye udsendelser på programmet end samme tid sidste år.

På TV 2 vil der hen over sommer vil blive vist 73 procent førstegangsudsendelser i prime time – mellem klokken 20 og 22 – hvilket er en forbedring siden sidste år, hvor 65 procent af programmerne i prime time var nye programmer, oplyser kommunikationschef for TV 2, Anne-Mette Bro Jöhncke.

Ifølge hende skyldes det ikke mindst, at vi har en rigtig sports-sommer i år med både fodbold-EM, Tour de France og OL i Rio.

- Men vi sender i sommermånederne også en række ny-producerede serier som eksempelvis ’En stor dag på godset’ og ’Det sene sommershow’. Samlet set kan vi glæde os over en stærk sommer til TV 2's seere, lyder det fra Anne-Mette Bro Jöhncke.

DR: DE gamle programmer bliver set

Også hos DR melder de om færre genudsendelser i år.  Her er 66 procent af programmerne i prime time nye udsendelser, mod 60 procent sidste år. 

- Det er jo ikke gået vores næse forbi, at folk er trætte af genudsendelser om sommeren. Så vi har rent faktisk lavet en strategisk indsats for at kunne sende flere nye programmer om sommeren, siger Maria Damborg Hald, der er underdirektør i DR Medier. 

Hun understreger, at genudsendelserne skam bliver set. Og at seerne ofte selv efterspørger, at udsendelser bliver genudsendt. 

 - I år genudsender vi for eksempel 'Skattejægerne', som er meget populære programmer, hvor vi rundt om i landet følger marskandisere og antikvitetshandlere. Dem er danskerne rigtig glade for og de bliver også flittigt set her til sommer, siger hun. 

Også engelske krimi-serier sent om aftenen er ifølge Maria Damborg Hald noget, seerne gerne vil have genudsendelser af.

Dansk Folkeparti: For mange tv-kanaler 

Hos Dansk Folkeparti mener medieordfører Morten Marinus (DF) dog stadig, at der er for mange genudsendelser om sommeren. Det er, mener han, især et problem for licens-finansierede DR. 

Hans parti vil løse problemet ved til næste medieforlig at give DR færre kanaler end de seks, de har i dag, forklarer han. 

- Der skal maksimalt kun være fire eller tre DR-kanaler. Det vil også skåne os for alle de genudsendelser om sommeren, lyder det fra Morten Marinus. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.