Danskerne: Prins Henrik skal bare hedde Henrik

Prins Henrik har en ganske særlig holdning til, hvordan han vil tituleres. Men hvad synes Avisen.dk's læsere, han skal hedde? Få svaret her.
Prins Henrik vil gerne være konge. Men det bliver han nok næppe.
Prins Henrik vil gerne være konge. Men det bliver han nok næppe. Foto: SCANPIX arkiv

Jeg vil ikke kaldes prins. Jeg vil kaldes 'Hans Majestæt' - eller 'kongegemal.'

Sådan lød det for nylig fra prins Henrik, som i et interview med den franske avis Le Figaro erklærede, at han faktisk er decideret vred over, at han ikke bliver tituleret 'kongegemal.' Det har han efterhånden sagt en del gange.

Men dronningens mand skal ikke regne med at få sit ønske opfyldt. I hvert fald ikke hvis det står til Avisen.dk's læsere, der i stor stil har deltaget i en afstemning, hvor vi bad dem tage stilling til, hvad Henrik bør tituleres som.

Foreløbig har 2.679 stemt. Over halvdelen - 52 procent - mener, at prinsgemalen blot bør kaldes det, han hedder - han skal ganske enkelt lyde navnet Henrik.

42 procent går ind for tituleringen 'prins', mens kun tre procent mener, at han bør få sit ønske opfyldt og få titlen 'kongegemal'. Sølle fire procent synes, han skal kaldes 'Hans Majestæt.'

Det går meget godt i tråd med den afstemning, som Bt.dk bragte resultatet af tidligere på ugen. 88 procent af de adspurgte i bt's afstemning mener ikke, der skal ændres på Henriks titel som prins.

Avisen.dk's Facebookside har brugerne diskuteret emnet med stor entusiasme. Og ét står klart: Prins Henrik er en herre, der fremkalder følelser. Man er enten for ham - eller imod ham.

(artiklen fortsætter under boksen)

Gry virker ikke specielt begejstret:

"Herren vidste hvilke betingelser, han gik ind til, dengang han ville giftes med prinsessen. Kun prinsessen - ikke noget med hverken det hele ELLER det halve kongerige. Han har udviklet sig til at være en grædekone, der ikke vil tage konsekvenserne af sit eget valg.  Det får han endda penge for - for at opføre sig som en fornærmet krukke," skriver hun på Avisen.dk's Facebook-side.

Dorthe er enig:

"Vi har en Grundlov, prinsgemalen kan aldrig blive konge, nu må han holde op. Følg lov og ret og lad være med dit gammelmands brok. Stop nu og accepter Danmarks Grundlov," skriver hun.

Merete er mere på prinsens side:

"Gi' dog manden den titel, han drømmer om, han er jo bare en gammel mand, eller ta' dog konsekvensen og nedlæg skidtet," lyder hendes indspark.

Martin erklærer åbent sin kærlighed til Margrethes gemal:

"Er bare helt pjattet med Kong Henrik. Han er farverig, styrer for vildt i et køkken, han har humor, han virker skide rar, han er ikke kedelig, og så har han en pointe i hans ligestillings- ting. Jeg er klar undersåt af dem gamle greve," skriver han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.