Danskerne holder fast i a-kassen

Nye tal fra AK-Samvirke viser, at danskerne stadig er organiseret i a-kasser.
Den danske arbejdsstyrke holder fast i deres tilhørsforhold til a-kasserne.
Den danske arbejdsstyrke holder fast i deres tilhørsforhold til a-kasserne. Foto: Katinka Hustad/free

Danskerne betaler trofast kontingent til a-kasserne. Det fortæller nye tal fra AK-Samvirke, som viser, at der i juni 2014 var 7.700 flere dagpengeforsikrede danskere end i samme måned året før. Det skriver AK-Samvirke.

Tallene viser samtidig, at 7 ud af 10 på arbejdsmarkedet er forsikret via en a-kasse. Og generelt har andelen af arbejdsstyrken, der er forsikret, ligget stabilt i de seneste fem år på en 70-71 procent.

Hos AK-Samvirke forklarer man folks villighed til at blive i a-kasserne med sund fornuft.

- Tallene viser, at de fleste godt kan se det fornuftige i at være medlem af en a-kasse. Konkret betyder et medlemskab, at du er sikret op til 17.600 kroner om måneden før skat, hvis du mister dit job. Det er langt mere, end hvad du kan få på kontanthjælp - hvis du altså overhovedet er berettiget, siger Torben Poulsen, formand for AK-Samvirke, i en pressemeddelelse.

Han fremhæver, at kontingentet hurtigt tjener sig selv hjem, hvis man ender i en situation, hvor der er behov for kvalificeret hjælp og vejledning, eller hvis man blot er ledig én uge om året.

Flere a-kasser har haft fremgang i medlemstallet inden for det seneste år, og for de AC-relaterede a-kasser, som dækker over fire akademiske a-kasser, lyder fremgangen på 4,5 procent.

Det er generelt a-kasserne uden for hovedorganisationer, som har haft den største succes med hensyn til stigning i medlemstallene. Business Danmarks a-kasses medlemsfremgang er steget med otte procent fra juni 2013 til juni i år.

Newspaq

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.