Danskerne: Hensynsløse cyklister bryder færdselsreglerne!

Cyklister viser ikke hensyn til andre i trafikken, mener over hver tredje i ny meningsmåling. 80 procent mener, at cyklisterne ikke overholder færdselsregler.
Er de danske cyklister
hensynsløse anarkister i trafikken? 

Er de danske cyklister hensynsløse anarkister i trafikken? 

Foto: Marie Hald/Scanpix/Arkiv

I udlandet hyldes Danmark for de mange cykelglade borgere, og København er kåret til at være 'Europas bedste cykelby'. 

Men herhjemme bliver cyklisterne opfattet som egoistiske og hensynsløse i trafikken. 

En ny meningsmåling lavet af analysebureauet Wilke for Avisen.dk viser, at hele 80 procent af danskerne oplever, at cyklister ikke overholder færdselsreglerne.

Overholder ikke regler

På spørgsmålet 'Er det dit indtryk, at cyklister overholder færdselsreglerne?' svarer 80 procent nej, mens kun 15,2 procent svarer ja. 

Undersøgelsen viser ydermere, at 76,2 procent ikke mener, at cyklisterne tager nok hensyn til med-trafikanterne. 

Det kommer ikke bag på formanden for Dansk Fodgænger Forbund, Mikael le Dous. 

- De cykler på fortovet, de rækker ikke hånden ud, når de drejer, de taler i mobiltelefon og drikker kaffe, når de cykler, lyder hans opremsning af cyklisternes fejl. 

Direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, anerkender, at der er problemer med at overholde færdselsreglerne på cykelstien, men afviser, at cyklister skulle være anarkister, der er 'skide ligeglade' med med-trafikanterne. 

Cykelkulturen er ikke rosenrød

I disse uger afvikler Cyklistforbundet sin 'Vi cykler på arbejde-kampagne,' hvor knap 65.000 danskere sammen med kollegaerne tager jernhesten på arbejde.

Kampagnen skal få endnu flere danskere til at få smag for transportformens lyksaligheder: Mere sundhed, bedre miljø og mindre trængsel. 

Men den danske cykelkultur er langt fra rosenrød, mener Dansk Fodgænger Forbunds formand, Mikael le Dous:

- Cyklisterne viser ikke hensyn til hverken fodgængere, bilister eller de andre cyklister. Og problemet er kun blevet værre de sidste 15 år. 

Mikael le Dous mener, at politiet svigter, da de ikke er nok til stede på cykelstierne til at håndhæve cyklisternes lovovertrædelser. 

- For cyklisterne ved jo godt, de gør noget forkert. Men der sker jo ikke noget. Det er så ærgerligt, for i virkeligeheden er der dødstraf for ikke at overholde trafik-reglerne. Det er en dans med døden, lyder det fra Mikael le Dous. 

Bedre skiltning til cyklister 

At cyklisterne har problemer med at overholde færdselsreglerne, afviser Klaus Bondam ikke.

Men han mener, at det blandt andet skyldes dårlig skiltning til cyklisterne. 

- Cyklister er ikke anarkister, der er skide ligeglade med alle andre. Det drejer sig også om struktur. Det meste information i trafikken er rettet mod bilister og ikke cyklister, lyder det fra Klaus Bondam. 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rigspolitiet. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.