Danskerne: Folk på kontanthjælp kan sagtens arbejde

Ny undersøgelse viser, at danskerne generelt er af den holdning, at kontanthjælpsmodtagere sagtens kan arbejde.
Foto: Scanpix/Iris

Folk på kontanthjælp er hverken mere syge eller svage, end at de er i stand til at varetage et arbejde. 

Sådan lyder det fra danskerne i en ny undersøgelse, som TNS Gallup har lavet for Berlingske.

Af undersøgelsen fremgår det også, at danskerne generelt mener, at de samlede ydelser, som kontanthjælpsmodtagere kan få, skal udgøre mindre end det, man kan tjene på et lavtlønnet job.

Undersøgelsen kommer knap 14 dage inden, kontanthjælpsloftet træder i kraft. Regeringens formål med kontanthjælpsloftet er netop at begrænse det samlede beløb, som ledige kan modtage, ligesom argumentet er, at det vil øge beskæftigelsen.

Selvom 69 procent ifølge Berlingske er overvejende enige eller enige i, at ydelserne skal være lavere end et lavtløsnjob, så det kan betale sig at arbejde. Og selvom 56 procent er overvejende enige eller enige i, at kontanthjælpsmodtagere generelt er i stand til at arbejde, så er de mere kritiske, når det kommer til regeringernes kontanthjælpsloft.

47 procent ser negativt eller overvejende negativt på loftet, mens 42 procent er positive, skriver Berlingske.

Flere kritiske ryster har da også været ude og advare om, at det vil få voldsomme konsekvenser for en stor gruppe danskere. Senest har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) været ude med en analyse, der viser, at kontanthjælpsloftet rammer forbi.

- Regeringen har selv vurderet, at beskæftigelsen kun øges med 500 personer ved indførelsen af kontanthjælpsloftet. Samtidig viser deres tal, at den gruppe, for hvem forskellen mellem at være i arbejde og på overførsel betyder mindre end 2.000 kroner om måneden, kun svinder med 1.000 personer - et fald på en enkelt procent, sagde analysechef i AE Jonas Schytz Juul tidligere på ugen til Avisen.dk.

- De nye ydelser vil sende knap 12.000 personer under fattigdomsgrænsen, hvoraf 7.000 af dem er børn. Det svarer til, at antallet af fattige børn vil blive næsten fordoblet, påpegede han også.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.