Danskerne er dukse: Så længe er vi på arbejdsmarkedet

Forklaringen er især, at vi træder tidligt ind på arbejdsmarkedet. Og at vi i høj grad fortsætter med at arbejde, når vi kommer op i årene, lyder det.

Danmark ligger i toppen af Europa, når det gælder hvor mange år, vi arbejder i løbet af vores liv, skriver Fagbladet 3F.

Faktisk vil danskerne arbejde fire år mere i løbet af livet end gennemsnittet i Europa. Det viser nye tal fra Eurostat for 2013, der beregner den forventede længde af europæernes arbejdsliv.

Danskerne vil i snit arbejde 39 år, mens det normale på tværs af Europa er 35 år. Det rækker til en dansk sjetteplads ud af 28 lande.

- Danmark ligger utroligt lunt i svinget sammenlignet med de andre lande i Europa, siger professor på Aalborg Universitet Per H. Jensen, der forsker i tilbagetrækning på arbejdsmarkedet.

Forklaringen er især, at vi træder tidligt ind på arbejdsmarkedet. Og at vi i høj grad fortsætter med at arbejde, når vi kommer op i årene, forklarer professoren.

Danmark ligger i toppen lige bag ved Sverige og Norge, som har samme mønster i arbejdslivet. Helt i spidsen ligger Island, som er i en liga for sig. Mens Italien ligger helt i bunden og i gennemsnit arbejder ni år mindre end danskerne.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.