Danskere vinder to sjældne guldmedaljer ved junior-EM

For første gang i 38 år vinder Danmark guld ved junior-EM i atletik - det blev til to styks samme dag.
Benjamin Lobo fra Danmark er Europas hurtigste junior på 400-meteren.
Benjamin Lobo fra Danmark er Europas hurtigste junior på 400-meteren. Foto: colourbox/free

De unge dansk atletikudøvere har haft en usædvanligt god lørdag, hvor det blev til imponerende to guldmedaljer og en enkelt bronzemedalje ved junior-EM i atletik.

Danmark har ikke vundet guld ved junior-EM siden 1977, men lørdag blev det altså til hele to guldmedaljer.

Først vandt 17-årige Benjamin Lobo guld på 400-meteren, og dernæst blev det også til dansk guld i højdespring, da Jonas Kløjgård klarede 2,23 meter.

Derudover vandt Anna Emilie Møller bronze på kvindernes 3000 meter.

Benjamin Lobos guldmedalje var den første danske guldmedalje på herresiden nogensinde ved junior-EM, men det var blot i få timer, at det var den eneste.

Det var uhyre spændende og på det absolut yderste, at Lobo var hurtigst i finalen på 400-meteren.

I tiden 46,48 sekunder var danskeren to hundrededele af et sekund hurtigere end nordmanden Karsten Warholm, som måtte nøjes med sølv.

- De sidste tre dage har været nogle af de mest mentalt krævende for mig, men det har også været fantastisk. Min træner sagde til mig før løbet, at nu skulle jeg bare løbe mit eget løb og ikke tænke på de andre, siger Benjamin Lobo.

På forhånd var Benjamin Lobo en af favoritterne, da han i fredagens semifinale suverænt vandt sit heat i en tid, der blot var en hundreddel af et sekund langsommere end lørdagens vindertid.

I højdespring kom Jonas Kløjgård over 2,23 meter i første forsøg, hvilket hans polske modstander ikke kunne matche, og danskeren tog sig dermed af guldmedaljen.

I 1977 var det 1500 meter-løberen Dorthe Rasmussen, som indtil lørdag senest havde vundet dansk guld ved junior-EM.

På kvindernes 3000-meter-distance kom Anna Emilie Møller i mål som nummer tre lørdag aften cirka fem sekunder efter løbets tyske vinder. Anna Emilie Møller kan dermed tage en bronzemedalje med hjem.

Ungdomsmesterskabet bliver afholdt i Eskilstuna i Sverige.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.