Danskere: Vi glemmer at holde pauser

Danskerne holder alt for få pauser i deres hverdag, viser ny undersøgelse. Vi skal blive mere sociale på arbejdspladsen, siger psykolog.
Kaffepause i kantine, her Junckers Industrier i Køge.
Kaffepause i kantine, her Junckers Industrier i Køge. Scanpix

Tager du dig en hyggesnak med kollegaerne to gange om dagen over en kop kaffe? Husker du at slippe øjnene fra skærmen og se din kollega i øjnene i stedet?

Hvis ikke, er du måske en af de fire ud af ti danskere, som mener, at de holder for få pauser i deres hverdag. Det viser en undersøgelse af danskernes pausekultur, som Analyse Danmark har foretaget for Arlas Riberhus Ost, skriver Nordjyske.

Og det er ikke særlig smart, mener arbejdspsykolog Einar Baldursson fra Aalborg Universitet.

- Mange arbejdspladser har mere eller mindre besluttet, at pauserne hører et andet årti til. Men det sociale fællesskab med kollegerne i pauserne er meget vigtigt for, at vi trives på arbejdet, siger Einar Baldursson i en pressemeddelelse fra Arla.

Facebook erstatter det sociale

Særligt de sociale medier har udryddet pausekulturen. Vi sender mails og chekker Facebook i stedet. 29 procent svarer, at de tjekker sociale medier, mens 28 procent tjekker nyheder i deres pauser.

Men det er ikke godt nok, for vi har behov for at fordøje vores hverdag, siger arbejdspsykologen.

- Vi har brug for at fordøje vores arbejde og mærke det fællesskab, vi er en del af på arbejdspladsen. Mange steder er holdt op med at drikke kaffe sammen, og det sociale samvær erstattes med mails.

55 procent svarer, at de holder færre end tre pauser i løbet af en dag - inklusiv frokostpause og toiletture.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.