Danskere: Småbørnsforældre bør have kortere arbejdstid

Hver anden dansker mener, at vi skal tilrettelægge vores livsfaser på en anden måde. Så man kan arbejde mindre, mens man har små børn og mere, når man bliver ældre.
Der er et stort ønske i befolkningen om, at kunne indrette arbejdstiden mere fleksibelt.
Der er et stort ønske i befolkningen om, at kunne indrette arbejdstiden mere fleksibelt. Kim Haugaard, scanpix

"Nogle gange har jeg en følelse af at være bonusmor for mit eget barn. Med det mener jeg, at han er mere hos sin 'anden familie' (vuggestuen) end hos mig."

Sådan beskriver en mor sin hverdag i en undersøgelse, som Børns Vilkår har foretaget om balancen mellem arbejds- og familieliv. Og den følelse står hun langt fra alene med: To ud af tre småbørnsforældre mener, at deres barn tilbringer for mange timer i daginstitution eller skole.

Det seneste år har flere undersøgelser påvist, at mange børnefamilier føler sig stressede og har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen. Det nyeste skud på stammen er en undersøgelse foretaget af Epinion for Tænketanken Cura, der viser, at knap hver anden dansker mener, at børnefamilier er for pressede i Danmark.

Samtidig mener havdelen af danskerne, at vi skal tilrettelægge vores livsfaser bedre, så man eksempelvis kan arbejde mindre, mens man har små børn, og i stedet arbejde lidt mere, når man bliver ældre.

Direktør for Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl, undrer sig ikke over tallene, men finder det underligt, at der ikke er større politisk vilje til at imødekomme befolkningens ønsker om et fleksibelt arbejdsliv:

"Det er jo ret overraskende, at der er så massivt et ønske om det i befolkningen, og at der så ikke rigtig er nogen politisk interesse for området," siger han til Kristeligt Dagblad.

Familiepolitisk Netværk og Forældrenes Landsforening afholder i dag, mandag, en familiepolitisk konference på Christiansborg.

Alle folketingspartier vil være repræsenteret, og arrangørernes håb er, at konferencen vil give politikerne inspiration til nye visioner for familiepolitikken.

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad eller på k.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.