Danskere nyder godt af jobvækst: Har fået to ud af tre nye job

Der er gang i jobvæksten, og det kommer især danskere til gode.
To tredjedele af de nye job siden august sidste år gået til danskere, mens en tredjedel er gået til udlændinge, viser en ny analyse.
To tredjedele af de nye job siden august sidste år gået til danskere, mens en tredjedel er gået til udlændinge, viser en ny analyse. Foto: Iris

Det er i stadig højere grad danskere, der nyder godt af jobvæksten. Ifølge en ny analyse fra fagforbundet LO er to tredjedele af de nye job siden august sidste år gået til danskere, mens en tredjedel er gået til udlændinge, skriver Ugebrevet A4.

Ifølge LO-analysen er der kommet 66.600 flere mennesker i job i Danmark siden foråret 2013, og i LO glæder formand Harald Børsting sig over, at der er godt gang i jobvæksten herhjemme. Han ser det som en naturlig udvikling i kølvandet på fremgangen i dansk og international økonomi.

- Det er godt, der bliver skabt masser af job. Og det er rigtig godt, at det er danskere og udlændinge, der har boet her i flere år, der får de job, siger Harald Børsting til Ugebrevet A4.

De udlændinge, der kommer i job, er typisk personer, der har boet i Danmark i over tre år.

- Formentligt arbejder de under samme løn- og arbejdsvilkår som danskerne, så dermed er der ikke tale om social dumping, hvor udlændinge kommer og tager lavtlønsjob, fastslår arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen over for Ugebrevet A4.

Beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) er tidligere direktør i Dansk Arbejdsgiverforening (DA), der tilbage i maj kom ud med beskæftigelsestal, som viste at udlændinge fik størstedelen af de nye job. Han glæder sig over, at flere ledige danskere er kommet i arbejde, men er fortsat bekymret over gruppen af ledige.

- Nu er der forskellige måder at gøre det op på, og LO's nye tal ændrer ikke på, at en stor del af jobfremgangen er gået til udlændinge. Når det er sagt, glæder jeg mig naturligvis over, at flere ledige danskere kommer i arbejde. Det ændrer dog ikke ved, at vi stadig har en stor gruppe danskere på offentlig forsørgelse. Det har vi en forpligtelse til at gøre noget ved. Både af hensyn til samfundet og den enkelte, skriver Neergaard i en mail til Ugebrevet A4.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.