Danskere kan fortsat rejse til Thailand

Udenrigsministeriet fraråder ikke rejser til Bangkok. Dog kan motivet bag bomberne ændre anbefalingerne.
Udenrigsministeriet fraråder ikke danskere at rejse til Thailand, trods gårsdagens bomber.
Udenrigsministeriet fraråder ikke danskere at rejse til Thailand, trods gårsdagens bomber. Foto: Christophe Archambault, Scanpix

Udenrigsministeriet vurderer ikke, at det er risikabelt for danske turister at rejse i Bangkok, selvom der mandag aften eksploderede en bombe i den thailandske hovedstad.

Det fortæller Jette Lund, kontorchef for Udenrigsministeriets Borgerservice.

- Hvis man er forsigtig, kan man godt rejse derud, siger Jette Lund.

Udenrigsministeriet understreger dog, at man skal bruge sin sunde fornuft, og anbefaler at man følger med i nyhederne, skriver sig på ambassadens danskerliste og undgår alt for befolkede områder de næste par dage.

- Risikoen for den enkelte er ikke særlig stor, hvis man bare holder sig fra steder med mange mennesker, siger Jette Lund.

De lokale myndigheder har endnu ikke opklaret, hvem der står bag bomberne og hvorfor, og indtil det sker, vil Udenrigsministeriet ikke drage nogle konklusioner. Men følge Jette Lund kan motivet bag bomberne dog påvirke ministeriets rejsevejledning.

- Hvis motivet bag bomben er at ramme turister og vesterlændinge, kan det godt få indflydelse på vores rejsevejledning, siger Jette Lund.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.